• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,55
  • EURO
    34,84
  • GRAM ALTIN
    2468,01
  • ÇEYREK ALTIN
    4060,44
  • BITCOIN
    2162013,82

112 ACİL SAĞLIK İSTASYONU ERCİYES'TE YENİDEN HİZMETE AÇILDI

112 ACİL SAĞLIK İSTASYONU ERCİYES'TE YENİDEN HİZMETE AÇILDI
656 Görüntülenme
26 Aralık 2021-14:21

112 ACİL SAĞLIK İSTASYONU ERCİYES'TE YENİDEN HİZMETE AÇILDI 

 

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, son iki yıldır kış sezonu boyunca kayak merkezinde meydana gelen kaza ve yaralanmalarda ilk yardım ve acil sağlık hizmeti veren istasyon bu kış sezonu boyunca da açık kalacak.

İstasyonun açılışına katılan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, burada yaptığı konuşmada, kentte 56 Acil Sağlık Hizmet İstasyonu ve 89 ambulansla hizmet verdiklerini belirtti.

Kentte vakaya ulaşma sürelerinin ortalama 5,5 dakika olduğunu, bunu 5 dakikanın altına düşürmek için uğraştıklarını anlatan Benli, "Kırsal bölgelerde ise bu süre 17 dakika civarlarında, bu süreyi de 15 dakikanın altına çekmeye çalışıyoruz. Bu vesile ile hem bize burada yer tahsis ettiği için hem de işbirlikleri ve desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç'a ve Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı'ya teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Cıngı ise Erciyes'e gelen misafirlerin kayak yapma ve otelde konaklamaları dışında insani ihtiyaçlarını da karşılamak zorunda olduklarını ifade etti.

Devletin tüm kurumlarının Erciyes için canla başla çalıştıklarını aktaran Cıngı, istasyonun sadece kayak yaparken yaralananlara değil, Erciyes'te rahatsızlanan tüm vatandaşlara hizmet vereceğini kaydetti. -GA-(AA)

 

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft