• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,52
  • EURO
    34,64
  • GRAM ALTIN
    2468,01
  • ÇEYREK ALTIN
    4060,44
  • BITCOIN
    2166401,32

9 AYDA 40 BİN KİŞİYE YÜZME ÖĞRETİLDİ

9 AYDA 40 BİN KİŞİYE YÜZME ÖĞRETİLDİ
554 Görüntülenme
15 Ekim 2020-14:11

Gençlik ve Spor Bakanlığınca hayata geçirilen "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi kapsamında, Antalya'da 9 ayda 40 bin kişi yüzme öğrendi.

Proje kapsamında hayata geçirilen yüzme kursları her kesimden büyük ilgi görüyor. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinin titizlikle uygulandığı kurslarda, antrenörler eşliğinde 19 ilçede kurslar düzenlendi.

Kurslarda, 9 ayda 40 bin kişi yüzme öğrendi.

Kış aylarında otellere ait ısıtmalı havuzlarda devam edecek kurslarda, kent genelinde yüzme öğrenmek isteyen herkese destek olunuyor.

Havuzlarda saat başı numune alınıyor

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, AA muhabirine, bakanlığın başlattığı projeye Antalya olarak büyük destek verdiklerini söyledi.

Çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini aktaran Gürhan, çocuk ve yetişkinlerin Kovid-19 sürecinde spordan uzak kalmalarının önüne geçtiklerini ifade etti.

Gürhan, kurslarda Kovid-19 tedbirlerinin üst seviyede tutulduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Mevcut havuzlarda, Bakanlığımızın gönderdiği portatif havuzlarda ve sahillerde oluşturduğumuz korumalı alanlarda verdiğimiz kurslarla, Antalya'da yüzme bilmeyen çocuk ve yetişkin bırakmamayı hedefliyoruz. Aksu, Demre ve Akseki ilçelerinde toplam 6 portatif havuz kurduk. Bu havuzlar ihtiyaca göre istenilen bölgeye taşınabiliyor. Havuzlarda antrenör ve cankurtaranlar mevcut. Hijyenik olan bu havuzlarda saat başı numune alınıyor. Çocuklar kışın da 25-26 derece su sıcaklığına sahip açık havuzda yüzme öğrenecek."-NG-(AA)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft