Reklam

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Reklam

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
  • BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,28
  • EURO
    34,95
  • GRAM ALTIN
    2296,70
  • ÇEYREK ALTIN
    3778,33
  • BITCOIN
    2227374,97
Gazete Reklamları

ABD, JAPONYA VE GÜNEY KORE İLE KUZEY KORE KONUSUNU GÖRÜŞTÜ

ABD, JAPONYA VE GÜNEY KORE İLE KUZEY KORE KONUSUNU GÖRÜŞTÜ
676 Görüntülenme
03 Nisan 2021-11:07

ABD, JAPONYA VE GÜNEY KORE İLE KUZEY KORE KONUSUNU GÖRÜŞTÜ

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın, Japon ve Güney Koreli mevkidaşları Shigeru Kitamura ve Suh Hoon ile Maryland eyaletinin Annapolis kentindeki ABD Deniz Kuvvetleri Akademisi'nde görüşme gerçekleştirdiği belirtildi.

Tarafların Hint-Pasifik bölgesindeki güvenlik sorunları üzerinde fikir alışverişinde bulunduklarının kaydedildiği açıklamada, "Kuzey Kore'nin nükleer ve güdümlü füze programları ile ilgili kaygılar paylaşılmış, sorunun ele alınması ve çözümü konusundaki ortak kararlılık vurgulanmıştır." ifadeleri yer aldı.

Görüşmede ayrıca Kore Savaşı'nın ayırdığı ailelerin yeniden birleştirilmesi, Kovid-19 ve iklim değişikliği ile mücadelede iş birliği ve askeri darbenin yaşandığı Myanmar'da demokrasiye derhal dönülmesinin sağlanması için atılacak adımlar tartışıldı.

Kuzey Kore geçen ay iki kısa menzilli güdümlü füze denemesi yapmıştı. Güvenlik uzmanları, uzun aradan sonra yapılan denemelerin yeni ABD yönetimini baskı altına almayı amaçladığı değerlendirmesini yapıyor.-ED-(AA)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft