• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,54
  • EURO
    34,91
  • GRAM ALTIN
    2468,01
  • ÇEYREK ALTIN
    4060,44
  • BITCOIN
    2106986,88

ALTINDA YÜKSELİŞ SEYRİ SÜRÜYOR

ALTINDA YÜKSELİŞ SEYRİ SÜRÜYOR
872 Görüntülenme
08 Aralık 2021-16:52

ALTINDA YÜKSELİŞ SEYRİ SÜRÜYOR

Başak Sarraf yetkilisi Hüseyin Zıkkavun piyasaların hızla değişim yaşadığını ve sert yükselişlerde işlerin biraz daha yavaş ve sakin ilerlediğini kaydetti. Bu süreçte vatandaşların alım satım işlemlerinde kararsız kaldıklarını ve gurbetçi sezonunun bitmesi ve düğünlerinde önemli oranda azalmasıyla sakinliğin sürdüğünü söyledi.

Yatırım yapmayı düşünenlerin altını mı yoksa döviz mi tercih etmesi gerektiğinin sorulması üzerine Zıkkavun;”Bu soru bizlere çok sorulur cevap ise hep aynıdır. Yatırımda her zaman en güvenli liman altındır. Bu değişmez. Bu tarz sert hamlelerde insanlar ne yapacakları noktasında biraz kaygılanıyor. İşin doğrusu altının geçmiş grafiğine baktığımız zaman belirli dönemlerde belli aralıklarda her zaman değişkenlikler yaşadığını görüyoruz. Altının stratejisi sadece bizim ülkemizde değil dünya çapında böyledir.2018 yılında altının gramı 250 liraya çıktığında bütün piyasalarda bugün ki şok etkisini yaratmıştı. Bu yükselişlerin yavaş yavaş ya da aynı sertlikte bir geri gelmesi olur. Ama tekrar yükselişler yaşanacaktır. Altına yatırım yapanlar sabırlı olmalı ve uzun vadede kazanç sağlayacağını bilmelidir”.

Yeni yıl ile birlikte altın kurunda büyük bir düşüşün yaşanmayacağını dile getiren Zıkkavun, sadece altın kurunda değil aynı zamanda gayrimenkul ya da otomotiv sektöründe de olduğu gibi gördüğü fiyatların altına düşmeyecektir. Ancak bir buçuk ay önceki tabloların yakalanabileceğini söyleyebiliriz. Çünkü kısa zaman içerisindeki bu yüksek artış hiç sağlıklı değil. Bu sağlıksız çıkışın mutlaka bir geri gelmesi olur. Tekrar 600-650 lira bandına düşmesi beklenebilir” diyerek konuştu.-ED-(EMİNE DUYAN)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft