Reklam

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Reklam

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
  • BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,28
  • EURO
    34,95
  • GRAM ALTIN
    2296,70
  • ÇEYREK ALTIN
    3778,33
  • BITCOIN
    2227374,97
Gazete Reklamları

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, BAYRAK TÖRENİNE KATILIP, İSTİKLAL MARŞI OKUDU

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, BAYRAK TÖRENİNE KATILIP, İSTİKLAL MARŞI OKUDU
640 Görüntülenme
11 Ocak 2021-14:12

Büyükkılıç, “İstiklal Marşı’mızı söyleyip, ay yıldızlı Türk bayrağımızı göndere çektik. Ay yıldızlı bayrağımız hep göklerde dalgalansın. Rabbim, gönderden indirmesin, ezanlarımızı susturmasın” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 81 ilde tüm okullarda, yeni haftanın ilk günü olan Pazartesi günü saat 10.00’da yöneticiler ve hâlihazırda görevli personelin de katılımıyla bayrak töreni yapılmasını, herkesin bulundukları yerden İstiklal Marşı’na eşlik etmeleri için davette bulunmuştu.

Bu kapsamda Kayseri Lisesi’nde düzenlenen bayrak törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Kaya, Kayseri Lisesi Müdürü Ali Durmuş ve öğretmenler katıldı.

Saat 10.00 itibariyle hep bir ağızdan İstiklal Marşı okunurken, öğrenciler ve aileleri de bulundukları yerden ve balkonlardan eşlik etti.

Törenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “İstiklal Marşı’mızı söyleyip, ay yıldızlı Türk bayrağımızı göndere çektik. Ay yıldızlı bayrağımız hep göklerde dalgalansın. Rabbim, gönderden indirmesin, ezanlarımızı susturmasın. Biz bugün Kayseri Lisemizi tercih ettik, milli mücadeledeki yeri bambaşka olan bir lisemiz, aynı zamanda devlet adamları, siyaset adamları, gerek eğitimde, gerek sanat ve edebiyatta Türkiye’de ve dünyada kendisinden söz ettiren isimler yetiştiren lisemizdir” dedi.

“İSTİKLAL MARŞIMIZA VE AKİFİMİZE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

İstiklal Marşı’na ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’a sahip çıkmaya devam edecekleri vurgusu yapan Başkan Büyükkılıç, “Kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmış Kayseri’mizin bu lisesinde bulunmak gurur verici. Biliyorsunuz, tarihi binayı Büyükşehir Belediyesi olarak Milli Mücadele Müzesi konumuna getirdik. Bütün bu güzellikleri bağrında barındıran lisemizde, değerli yöneticilerimizle, öğrencilerimizle de gönülden, balkonlarından katılmak suretiyle bu anı yaşadık. Tekrar İstiklal Marşı’mıza, Akif’imize sahip çıkma duygusuyla bu dönem hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Büyükkılıç, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop'un bu seneyi İstiklal Marşı yılı olarak belirlediğini hatırlatarak, yerel yönetimler olarak bu konuda üzerlerine düşenleri yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.-ED-(BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft