Reklam

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Reklam

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
  • BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,33
  • EURO
    35,15
  • GRAM ALTIN
    2239,80
  • ÇEYREK ALTIN
    3685,35
  • BITCOIN
    2186990,61
Gazete Reklamları

BÜYÜKŞEHİR’DEN BİR İLK DAHA: GLÜTENSİZ KAFE

BÜYÜKŞEHİR’DEN BİR İLK DAHA: GLÜTENSİZ KAFE
555 Görüntülenme
15 Haziran 2021-16:04

BÜYÜKŞEHİR’DEN BİR İLK DAHA: GLÜTENSİZ KAFE

Sosyal ve gönül belediyeciliği ile dikkatleri üzerine çeken Kayseri Büyükşehir Belediyesi, yine çok önemli ve anlamlı bir projeye imza atacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, çölyak rahatsızlığı ve glüten duyarlılığı bulunan kişilerin glütensiz beslenmelerini sağlamak amacıyla bir kafe açmaya hazırlandıkları müjdesini verdi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Büyükkılıç, “Biliyorsunuz tahıllar çağımızda insanoğlunun beslenmesinde çok önemli bir yere sahip, glüten ise başta buğday olmak üzere arpa ve çavdar gibi tahıllarda bulunan bir protein olup günümüzde değişik hastalıklarla ilişkisi nedeniyle adından çok söz edilen bir besin maddesi haline geldi. Birçok vatandaşımız da çölyak rahatsızlığı dolayısıyla glütensiz yaşamla tanıştılar. Açacağımız kafemiz ile bu rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın yaşam kalitelerini artırmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

KAFEDE GLÜTEN HASTALARI ÇALIŞACAK

Kayseri’de bir ilk olacak olan kafede glüten hastalarının çalışacağını, mutfağında sadece glütensiz ürünlerinin yapılacağını vurgulayan Başkan Büyükkılıç, açıklamasında “Kayseri’mizde çölyak diye bilinen glütene bağlı alerjiden kaynaklı rahatsızlığı olan vatandaşlar için bir sosyal proje mantığıyla KAYTUR’umuz marifetiyle açılacak olan kafemiz, paketli ürünlerin satılacağı açık ve kapalı alanıyla Tuna Caddesi’nde hizmet verecektir. Ürün olarak pide çeşitlerinden, hamburgerine glütensiz tatlı çeşitlerinden ekmeğine, simidine kadar her şeyin olacağı bir merkez olacaktır” ifadelerini kullandı.

Büyükkılıç, yaklaşık bir ay içerisinde açılması beklenen kafenin ismini ‘Glütensiz Kafe’ olarak koyacaklarını sözlerine ekledi.-GA-(BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ) 

 

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft