• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,57
  • EURO
    34,67
  • GRAM ALTIN
    2486,64
  • ÇEYREK ALTIN
    4090,80
  • BITCOIN
    2073533,01

DUYKON AİLESİNE YENİ BİR HALKA DAHA EKLENDİ

1178 Görüntülenme
22 Temmuz 2020-16:28

Kısa adı Duykon olan Dünya Yozgatlılar Konfederasyonu, üye federasyonlar halkanı bir yenisini daha ekledi. Almanya'nın Hessen eyaletinin başkenti borsa şehri Frankfurtta bir araya gelen başkan ve yöneticileri Almanya Yozgatlı Dernekler federasyonu idare heyetini seçti.

Frankfurt Friedberg  Diyanet Türk İslam Birliği AYASOFYA camii konferans salonunda biraraya gelen Almanya Yozgatlı derneklerin yöneticileri, gündem gereği divan başkanlığına Mustafa Çelik Azim Eker’i oy birliği ile seçti.

Dernek yönetim kurulu üyelerinin tanıtının ardından kürsüye gelen Almanya Yozgatlı Dernekler Federasyonu kurucu genel başkanı yasemin atik, “Uzun zamandır kurmaya çalıştığımız Federasyonumuzun bu gün resmen kurulmasının sevincini yaşıyoruz. Biz bütün Yozgatlı hemşehrilerimize ulaşmak onları kucaklamak hedefindeyiz. Yeni yetişen gençlerimiz için Yozgata kültürel turlar düzenlemek niyetindeyiz. Onlara doğup büyüdüğümüz yerleri tanıtmak sevdirmek istiyoruz. Yine burada sorunları olan hemşehrilerimize yardımcı olmak istiyoruz" dedi.

Federasyon tüzüğü okunarak üyelerin oyuna sunulurken  Yasemin Atik başkanlığında oluşan yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu, İbrahim Acıkyürek, Ramazan İbiş,Mustafa Celik, Selahattin Arıkan, Levent Gülten, Salih Celik, Dursun Karabel, Talip Kuran, Şemsettin Yıkılmaz ve Zafer Erciyes.-SM- (HABER MERKEZİ)

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft