Reklam

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Reklam

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
  • BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,38
  • EURO
    34,94
  • GRAM ALTIN
    2296,70
  • ÇEYREK ALTIN
    3778,33
  • BITCOIN
    2293756,99
Gazete Reklamları

EKONOMİK GELİŞMELER VATANDAŞLARI DEPRESİF YAPIYOR

EKONOMİK GELİŞMELER VATANDAŞLARI DEPRESİF YAPIYOR
899 Görüntülenme
23 Aralık 2021-16:01

EKONOMİK GELİŞMELER VATANDAŞLARI DEPRESİF YAPIYOR 

Psikiyatr Doç.Dr. Özgül Karaaslan, Kanal 38 ve TV 38 ekranlarında Gazeteci Gizem Abatay’ın hazırlayıp, sunduğu ‘Gün Ortası’ programının canlı telefon bağlantısıyla konuğu oldu. Karaaslan, ülkede yaşanan ekonomik değişimlerin bireylerde tedirginlik, korku gibi durumları ortaya çıkardığını ifade etti.

Karaaslan, ülkedeki ekonomik gelişmelerin bireylerin üzerindeki etkilerinden bahsederek, “Bu dönemin belirsizliği ve bu belirsizliğe insanların tahammüllerinin sınırlı olması, ekonomik kriz dönemleri çok ciddi bir stres kaynağıdır. Bu durum insanlarda kaygı,endişe, uyku bozuklukları, kötü rüyalar, kabuslar, iştah ve uyku dengesinde bozukluklar ve depresif belirtileri de beraberinde getirebiliyor. İnsanlar ilerleyen günlerde ne gibi sıkıntıların beklediğine dair ciddi kaygılar taşıyorlar. Bununla birlikte de ister istemez ruhsal sıkıntılarda artıyor” dedi.

Depresyonun en fazla etkilediği kesimin genç yaş grubu olduğuna da dikkat çeken Karaaslan, “Başvuran kişilerde yaş grubu olarak genç yaş grubu kişilerde bir artış var. Bunun pandemi dönemi üzerine gelmesinin de ilişkili olduğunu düşünüyorum. Gençler pandemi döneminde kapanma sürecinde sosyal medya üzerinden birbirlerini olumsuz mesajlar ile olumsuz etkilediler. Depresyona bir zemin oluştu. Üzerine de bu ekonomik kaygılar eklenince gelecek kaygısı daha da depresif bir hale getirdi ” diye konuştu. -ED-(GİZEM ABATAY)    

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft