Reklam

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Reklam

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
  • BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,28
  • EURO
    34,95
  • GRAM ALTIN
    2296,70
  • ÇEYREK ALTIN
    3778,33
  • BITCOIN
    2227374,97
Gazete Reklamları

ERÜ REKTÖRÜ ÇALIŞ, HAYVAN SİMÜLATÖRLERİNİ İNCELEDİ

ERÜ REKTÖRÜ ÇALIŞ, HAYVAN SİMÜLATÖRLERİNİ İNCELEDİ
659 Görüntülenme
22 Eylül 2020-15:11

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayhan Düzler öncülüğünde ERÜ akademisyenleri tarafından öğrencilerin prosedürleri tam olarak uygulayabilmeleri ve el becerilerini geliştirmeleri için tasarlanan hayvan simülatörlerinde incelemelerde bulundu.

Simülatörleri yakından inceleyen Rektör Çalış, Prof. Dr. Ayhan Düzler’den bilgiler aldı.

Prof. Dr. Ayhan Düzler yaptığı açıklamada geliştirdikleri simülatörün öğrencilerin eğitim sürecini kolaylaştırdığını söyledi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış da konuşmasında Prof. Dr. Ayhan Düzler ve ekibini çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Rektör Çalış, şunları kaydetti:  “Bu simülatörlerimiz de istediğiniz zaman damara giriş yaparak kan alıp serum tedavisi yapılabiliyor. Canlı hayvanlarımızda olan kas hissini alarak o bölgeye iğne de yapılabiliyor. Öğrencilerimiz için müthiş bir beceri laboratuvarı haline gelmiş. Bu simülatörlerin dünyada bir tek şirket tarafından satışı yapılıyor. Şu anda üniversitemizde geliştirilmiş olan bu çalışma onların sattıklarından daha üstün bir vaziyette. Öğrenci becerileri için önemli bir çalışma.  Ama diğer üniversitelerimize de örnek olacak ve diğer üniversitelerimizin ihtiyaçlarını giderecek de önemli bir çalışma bu. Teknoparkımız bünyesinde akademisyenlerimizin girişimi ile kurulan şirket vasıtası ile de ülkemizin milli gelirini artırmak için ihraç etme çalışmaları var. Öğrencilerimiz için bulunmaz bir fırsat. Uzaktan eğitimde hocalarımız online derslerinde bu simülatörleri de kullanacaklar. İnşallah öğrencilerimiz yüz yüze eğitime geldiklerinde de simülatörler üzerinde bizzat çalışma yapabilecekler. Prof. Dr. Ayhan Düzler ve ekibine teşekkür ediyorum.”

Veteriner Fakültesi ziyaretinde Rektör Çalış’a ERÜ Genel Sekreteri Murat Yenisu da eşlik etti. -GA-(ERCİYES ÜNİVERSİTESİ)

 

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft