Reklam

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Reklam

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
  • BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,28
  • EURO
    34,95
  • GRAM ALTIN
    2296,70
  • ÇEYREK ALTIN
    3778,33
  • BITCOIN
    2227374,97
Gazete Reklamları

ERÜ’DE “1. ULUSLARARASI KORE ÇALIŞMALARI” KONFERANSI DÜZENLENDİ

ERÜ’DE “1. ULUSLARARASI KORE ÇALIŞMALARI” KONFERANSI DÜZENLENDİ
577 Görüntülenme
07 Nisan 2021-14:13

ERÜ’DE “1. ULUSLARARASI KORE ÇALIŞMALARI” KONFERANSI DÜZENLENDİ

Çevrimiçi olarak düzenlenen etkinliğe ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Won Ik Lee ile akademisyenler katıldı.

Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Göksel Türközü etkinliğin açılışında yaptığı konuşmasında katılımcılara teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış da yaptığı konuşmasında Üniversite olarak Kore’de birçok kurum ile işbirliği yapmaktan mutlu olduklarını söyledi.

Rektör Çalış, “Erciyes Üniversitesi olarak Kore’nin birçok üniversitesi ve kurumları ile işbirliğimiz devam etmektedir. Kore çalışmaları konusunda bu bölgede merkez üniversite olmanın sevindirici olduğunu da belirtmek isterim. Üniversitemiz bünyesinde açılan Avrasya Kore Araştırma ve Uygulama Merkezi, bu bölgede Kore çalışmalarının bir üssü olmayı amaçlamaktadır Kore’den ve ülkemizden konferansa katılan tüm akademisyenlerimize değerli sunumları için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Won Ik Lee ise konuşmasında etkinliğin düzenlenmesine katkı veren Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış ve tüm akademisyenlere teşekkür etti.

Türkiye'de Kore dili eğitiminin uzun yıllara dayandığına dikkat çeken Büyükelçi Won Ik Lee, ERÜ Kore Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı’nın uzun yıllardır Kore’de ki eğitim kurumları ile yakın ilişkide olarak, Türkiye'deki Kore çalışmalarının artmasına ve ilerlemesine önemli katkılar sunduğunu söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından etkinlik, çeşitli üniversitelerde Kore ile ilgili çalışmalar yapan akademisyenlerin sunumları ile devam etti.  -ED-(ERÜ)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft