Reklam

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Reklam

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
  • BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,38
  • EURO
    34,94
  • GRAM ALTIN
    2296,70
  • ÇEYREK ALTIN
    3778,33
  • BITCOIN
    2293756,99
Gazete Reklamları

ERÜ’DE “2021 AHİ EVRAN YILI” ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR

ERÜ’DE “2021 AHİ EVRAN YILI” ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR
687 Görüntülenme
01 Aralık 2021-14:48

ERÜ’DE “2021 AHİ EVRAN YILI” ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR

Erciyes Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe; Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aygül Aykut, İl Milli Eğitim Müdür Vekili İlyas Yılmaz, MHP İl Başkanı Adnan İncetoprak ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından etkinliğin açılış konuşmasını yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aygül Aykut, düzenlenen etkinlikler hakkında bilgiler verdi.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili İlyas Yılmaz da konuşmasında ahilik kültürünün önemine dikkat çekti.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış ise konuşmasında “Ahilik Kültürü adaletli, verimli ve son derece güzel bir sistemi toplumumuza kazandırmış önemli ve bir o kadarda müstesna bir kültürdür” dedi.

Rektör Çalış, şunları kaydetti: “Ülkemiz başta olmak üzere Kayseri ticaret ve sanayisinin her geçen gün gelişerek bugünlere gelmesinde etkin rol oynamış Ahi Evran ve O’nun bıraktığı Ahilik kültürüne bağlı nesiller yetiştirmek amacıyla bu yıl Üniversitemiz tarafından bir dizi etkinlikler düzenledik ve düzenlenmeye de devam etmekteyiz. Ahilik Kültürü adaletli, verimli ve son derece güzel bir sistemi toplumumuza kazandırmış önemli ve bir o kadarda müstesna bir kültürdür. Bu önemli kültürün nesilden nesile aktarılması ve gelişmesi için ise genç esnaf ve sanatkârlarımıza büyük görevler düşmektedir. Sosyal, iktisadi, siyasi hayatımızda önemli bir yer tutan Ahilik Teşkilatı’nın parçası olan Esnaf ve sanatkârlarımız, ahilik kültüründen taviz vermeden hızla gelişen teknolojiye ve değişime ayak uydurmak için çaba göstermeleri kaçınılmazdır. Bugün 2021 Ahi Evran Yılı Etkinlikleri kapsamında Üniversitemiz, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kayseri Olgunlaşma Enstitüsü tarafından gerçekleştirilecek olan ahilik kıyafetleri sahne sunumu, Mimari Taş Oymacılığı Panel ve Çalıştayı ile hazırlanan karma sergiye ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduğumuzu belirtmek isterim.”

Konuşmaların ardından Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü tarafından açılış konseri verildi.

Konserin ardından Kayseri Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan Ahiyan isimli Ahilik kıyafetlerinin sahne sunumu gerçekleştirildi.

Etkinlik, Taş Oymacılığı Uygulama çalıştayı ile devam etti.-ED-(ERÜ)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft