Reklam

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Reklam

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
  • BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,38
  • EURO
    34,94
  • GRAM ALTIN
    2296,70
  • ÇEYREK ALTIN
    3778,33
  • BITCOIN
    2293756,99
Gazete Reklamları

FAŞİZAN BİR TUTUM

FAŞİZAN BİR TUTUM
605 Görüntülenme
30 Temmuz 2021-18:23

FAŞİZAN BİR TUTUM

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, yabancı uyrukluların da faydalandığı bazı belediye hizmetlerine zam yapılacağı açıklamalarıyla gündeme gelen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı sert bir dille eleştirerek, “Sözde insan sevgisi dolu bir partide böyle bir arkadaşın çıkıp da ayrımcı bir dil konuşması gerçekten çok üzücü. Böyle bir şey olabilir mi? Bu resmen ırkçı bir tutumdur, faşizan bir tutumdur, bunu kınıyoruz” dedi.

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Yozgat’a giden AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Vali Ziya Polat’ı makamında ziyaret etti. Daha sonra da AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Özhaseki, il ve ilçe belediye başkanlarıyla Yozgat Belediyesi’nde bir araya geldi.

“Bu resmen faşizan bir tutumdur”

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özhaseki, yabancı uyruklu kişilerin faydalandığı bazı belediye hizmetlerine zam yapılacağı açıklamalarıyla gündeme gelen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı eleştirdi. Özhaseki, Bolu Belediye Başkanı Özcan’ın açıklamalarının faşistçe olduğunu ifade ederek “Arkadaşımız eğer siyaseten kullanmak için ya da atraksiyon için söylüyorsa ayıp zaten. Yok inanarak söylüyorsa bu gerçekten çok üzücü bir hadise. Cumhuriyet Halk Partisi yıllarca sosyalist enternasyonale girmek için uğraştı. İçinde birçok arkadaşı biliyorum dünya kardeşliği marşlarını söylerlerdi. İnsanlıktan hümanizmden bahseden bir partide böyle bir arkadaşın çıkıp ta ayrımcı bir dil kullanması gerçekten çok üzücü. Nasıl bir duygudur ki insanoğluna suyu 10 misli paraya satacaksınız? Neredeyse su içme diyorsunuz. Böyle bir şey olabilir mi arkadaşlar? Bu resmen ırkçı bir tutumdur, faşizan bir tutumdur, bunu kınıyoruz. Dışarıda Allah’ın yarattığı bütün canlılara ve cansızlara hepimizin merhametli olması lazım.” dedi.

“Üzerinde yaşadığımız bu Anadolu coğrafyası özellikle son dönem mazlumların sığınma coğrafyasıdır”

Anadolu coğrafyasının özellikle son dönemde mazlumların sığınma coğrafyası olduğunu söyleyen Özhaseki, “Bir imtihan olarak Suriye’de savaş çıkmış insanlar çoluk çocuğunu almışlar, gelmişler siz diyorsunuz ki ‘defolsunlar gelmesinler gitsinler’ bu nasıl vicdandır? Hiç kimse unutmasın ki üzerinde yaşadığımız bu Anadolu coğrafyası özellikle son dönem mazlumların sığınma coğrafyasıdır. Son yüzyıl içinde balkanlarda ne kadar daralan Boşnak, Arnavut vesaire kardeşimiz varsa Anadolu’ya gelmiş. Kafkas coğrafyasında Rus zulmünden kaçan kardeşlerimiz bu coğrafyaya gelmişledir. Doğuda güneyde kim sıkıntıya düşmüşse Anadolu coğrafyasına gelmiştir. Burada kimsenin ırkına bakmaksızın, mezhebine bakmaksınız, özel yaşamına bakmaksınız adeta birbirimizle kenetlenmişiz, akraba olmuşuz etle tırnak gibi olmuşuz. Bayrağımız dalgalanıyor hür bir şekilde yaşıyoruz. Öyle bir ortamda mazlumlara yardımcı olmak doğrusu bu necip asil milletin birinci görevidir diye düşünüyorum. Nihayetinde ülkelerinde huzur olduğunda buyurun o tarafa doğru hadi arkadaşlar demek belki hepimizin görevi. Ama bu zor zamanda hepimizin onlara yardımcı olması gerekir. İnsanlık bunu gerektirir” diye konuştu.

“Küçücük bebekler ölürken nasıl vicdansızlığı seyredebilirsiniz?”

Özhaseki, “Nihayetinde hayvan haklarıyla ilgili mecliste kanun çıkarken konuşan arkadaşlar neden insan haklarıyla ilgili konuşmazlar onu da çok merak ediyorum. Evet bir kedinin, köpeğin hakkı var bütün canlıların hakkı var onlara şefkatle muamele edilmesi lazım, asla kötü muameleye tabi tutulmaması lazım. Yüreğimizden böyle geliyor ama şimdi insan diyoruz. Küçücük bebekler ölürken nasıl vicdansızlığı seyredebilirsiniz? Ne yapalım yani Avrupa gibi çitler çekip oraya giden insanları tekmeleyelim mi? Fransa’da bir mülteciye su verene ceza yazarım diyen belediyeler çıktı. Faşist, ırkçı bir anlayış biz bunu kınıyoruz. Bir çocuk öldüğünde roman diye mezar vermeyen faşist iktidarlar oldu. Yakın zamanda oldu bunlar. Onlar gibi ülkemizden çıkıp da CHP’li bir belediyenin bunları söylemiş olması son derece üzüntü verici. Ama CHP genel merkezlerinden hiç değilse biraz serinletici de olsa küçük bir beyan geldi. İnşallah onlar kendi arkadaşlarına gereken dersi verirler”dedi.-ED-(AK PARTİ)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft