Reklam

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Reklam

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
  • BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,28
  • EURO
    34,95
  • GRAM ALTIN
    2296,70
  • ÇEYREK ALTIN
    3778,33
  • BITCOIN
    2227374,97
Gazete Reklamları

"HAYAT EVE SIĞAR" ÇAĞRISINA UYAN ÇOCUKLARA GEZİ ÖDÜLÜ

"HAYAT EVE SIĞAR" ÇAĞRISINA UYAN ÇOCUKLARA GEZİ ÖDÜLÜ
745 Görüntülenme
20 Ağustos 2020-16:35

"Hayat eve sığar" çağrısına uyup belediyenin dağıttığı kitapları okuyan çocuklar için düzenlenen gezi programı, 20 kişilik gruplar halinde yapılıyor.

Belediyenin bahçesinde kendilerini bekleyen otobüse binen çocuklar, sanat tarihçisi rehber eşliğinde yaklaşık 1,5 saat süren tarih ve kültür yolculuğuna çıkıyor.

Ali Dağı'nın eteklerinde kurulu Talas'ın, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı döneminden izler taşıyan sokaklarını gezen çocuklar, gezide tarihi yapılar hakkında bilgi sahibi de oluyor.

Han, Harman ve Tablakaya mahallelerini turlayan çocuklara, Yaman Dede Konağı önünde bilgilendirici sunumlar yapılıyor.

- "Amacımız çocuklarımıza kültürel mirasımızı aktarmak"

Talas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Önder Topaktaş, salgın sürecinde evden çıkamayanlara 30 bin ücretsiz kitap dağıttıklarını söyledi.

Bu kitapları okuyan öğrencilere de Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın'ın otobüsle tur sözü verdiğini aktaran Topaktaş, "Pandemi sürecinde otobüsümüz evde kalan ilçe sakinleri için mahalle mahalle gezip, müzikle moral veriyordu. Kitap dağıttığımız dönemde de başkanımız 'Bu otobüsle sizleri gezdireceğiz' demişti. Şimdi o verdiği sözü yerine getiriyoruz." dedi.

Geziyi keyifli hale getirmek için otobüsten çocuk şarkıları çaldıklarını, çocukların eğlenirken öğrenmelerini de sağladıklarını belirten Topaktaş, şunları kaydetti: "Evde oturup bizim dağıtımız kitapları okuyan öğrencilerimize ödül olarak böyle bir gezi programı düzenledik. Gezi programımız Talas'ın tarihi ve turistik mekanları kapsıyor. Amacımız bu mekanları hiç bilmeyen çocuklarımıza Talas'ı sevdirmek ve kültürel mirasımızı aktarmak. Çocuklara sanat tarihçisi bir arkadaşımızda eşlik ediyor. Onlara tarihi mekanlar hakkında anlayacakları düzeyde bilgiler veriyor. Bu altıncı turumuz oldu. Her seferinde 20 çocuk alabiliyoruz. Pandemi ve temizlik kurallarına riayet etmek için sınırlı tutuyoruz. Talep geldikçe de gezilerimize devam edeceğiz." -GA-(TALAS BELEDİYESİ)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft