• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,54
  • EURO
    34,91
  • GRAM ALTIN
    2468,01
  • ÇEYREK ALTIN
    4060,44
  • BITCOIN
    2106986,88

KALKINMA AJANSLARI 10 YILDA 20 MİLYAR LİRALIK DESTEK VERDİ

KALKINMA AJANSLARI 10 YILDA 20 MİLYAR LİRALIK DESTEK VERDİ
606 Görüntülenme
24 Şubat 2022-13:56

KALKINMA AJANSLARI 10 YILDA 20 MİLYAR LİRALIK DESTEK VERDİ

Kalkınma ajanslarının 2006 yılında kurulduğunu belirten Şimşek, Türkiye genelinde 26 bölgede faaliyette bulunduklarını söyledi.

Şimşek, kalkınma ajanslarının temel hedefinin bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını azaltarak bölgelere uygun projelerin finanse edilmesini sağlamak olduğunu dile getirdi.

Yapılan desteklerden bahseden Şimşek, şunları kaydetti:

"Kalkınma ajansları kurulduğu günden bu yana 24 bin kalkınma odaklı projeyi hayata geçirdi. Bunların kalkınma ajansları tarafından finanse edilen kısmı 15 milyar lira. Her bir projede eş finansman zorunluluğu tutuyoruz. Bir proje sahibi, proje geliştirmek isterse 'taşın altına sen de elini koy' diyoruz. Eş finansmanla birlikte bu rakam 20 milyar liranın üzerine çıktı. Temel amacımız bölgelerin imkan ve kabiliyetlerini ortaya çıkarmak. Hangi bölgede hangi sektör baskın, o sektörü üst seviyeye nasıl taşırız, istihdam hedeflerimizi nasıl üst seviyelere çıkarabiliriz, dışa açılma ve yerleştirme gibi konulara öncelik veriyoruz, kalkınma odaklı projeleri finanse ediyoruz."

- "100 bin gencin istihdamını hedefliyoruz"

Gençlere yönelik de projelerinin olduğunu vurgulayan Şimşek, 2022 yılında sadece kalkınma ajansları desteğiyle 100 bin gencin istihdama dahil edilmesini hedeflediklerini ifade etti.

Bir platform kurduklarını anlatan Şimşek, "www.yatirimadestek.gov.tr" adresinde devletin tüm teşvik ve hibelerinin tek bir yerde yatırımcılara sunulduğunu bildirdi.

Her desteğin etki analizini yaptıklarını belirten Şimşek, istihdam, patent, ihracat katkısı, ithal ikame oranlarının sonuçlarını da incelediklerini, bununla da girişimcilerin daha faydalı neler yapabileceğini görme imkanı elde ettiklerini dile getirdi.

Şimşek, 2023 hedefleri doğrultusunda kalkınma ajanslarının yerel potansiyeli harekete geçireceğini, ulusal düzeyde topyekûn kalkınmaya hizmet etmeye çalıştıklarını da sözlerine ekledi.-ED-(AA)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft