• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,48
  • EURO
    34,76
  • GRAM ALTIN
    2468,01
  • ÇEYREK ALTIN
    4060,44
  • BITCOIN
    2081364,39

KANAL 38 EKRANLARINDA DEV BULUŞMA

KANAL 38 EKRANLARINDA DEV BULUŞMA
887 Görüntülenme
24 Nisan 2021-17:22

Kanal 38 ve Tv 38 ekranları uzağı yakın etti. Özellikle içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde hareketliliğin azaldığı ve ziyaretlerin yapılamadığı bir dönemde, dünyanın farklı ülkelerindeki DUYKON üyesi federasyon başkanları ve iş dünyası temsilcileri, Kanal 38 ve Tv 38 ortak yayınında “Duykon Başkanları Buluşmasına” katıldı. Kanal 38 Genel Müdürü Deniz Çağan’ın moderatörlüğünde videokonferans yöntemiyle gerçekleştirilen ve yaklaşık 3.buçuk saat süren programda bir nebzede olsa memleket hasreti giderildi. Bu yıl ikincisi düzenlenen “Duykon Başkanları Buluşmasında” yozgat yöresine ait türkülerde seslendirildi.

Kanal 38 – Tv 38 Genel Müdürü Gazeteci Deniz Çağan’ın moderatörlüğünde bu yıl ikincisi düzenlenen “Duykon Başkanları Buluşmasıyla” memleket hasreti çeken Yozgatlıları tek platformda topladı.

Kanal 38 ve Tv. 38 ekranlarından Videokonferans yöntemiyle gerçekleştirilen canlı yayına, DUYKON Genel Başkanı Serhat Baran, Kayseri Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Mustafa Özcan, Ankara Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Ahmet Koç, İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Ahmet Yılmaz, Trakya Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Burhan Koç, Ankara Yozgatlılar Vakfı Başkanı Durak Turan Düz, Almanya Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Salih Çelik, Fransa Oyzgatlılar Federasyonu Başkanı Nuri Meriç, Avusturya Yozgatlılar Federasyonu Başkanı İbrahim Orhan, Belçika Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Veki Yarol, Hollanda Yozgatlılar Federasyonu Başkan Yardımcısı Tahsin Özer,  Türk-Alman Yatırım Birliği Başkanı Gencay Koyunbaşoğlu, Yozgatlı İş İnsanları Temsilcisi İbrahim Çetin ve Sanatçı Mustafa Tatlıtürk katıldı.

Özellikle sosyal medya hesapları üzerinden dünyanın farklı ülkelerinde binlerce Yozgatlının ortak buluşma noktası olan Kanal 38 “Duykon Başkanları Buluşmasını” ikinci kez gerçekleştirdi.

Pdogramda ilk olarak söz alan DUYKON Genel Başkanı Serhat Baran, “Anadolu Arastası” projesinin detaylarını anlattı. Bursa özelinde hemşehrilerinin yanlarında olmanın gayreti içinde olduklarını belirten Baran, bununla birlikte yozgat mültürünü unutturmamak adına kültürel geceler yaptıklarını söyledi.

Nisan ayından itibaren avrupa parlamentosunda enerji alanında bağımsız parlamenter grubunun başdanışmanı olarak atannan Türk Alman Yatırım Birliği Başkanı Gencay Koyunbaşoğlu ise, Türkiye’nin hidrojen üretimiyle ilgili ciddi bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, “Gelecek vaadettiği için bu çalışma grubunda olmak istedik” dedi.

Kayseri Yozfatlılar Federasyonu Başkanı Mustafa Özcan’da, Kayseri’de yaşayan birçok Yozgatlının ekonomi ve istihdama ciddi katkılar sağladığını söyledi.

Yayın sırasında Yozgat’ın yetiştirdiği önemli değerlerden Mustafa ve eşi Sakine Tatlıtürk’te sazıyla sözyle programa renk kattı.

Almanya Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Salih Çelik’te, Almanya’nın nüfus oranıyla Yozgatlıların en yoğun olarak bulunduğu ülke olduğunu kaydererek, yozgatlıların bulunduğu almanyanın her şehrinde teşkilatlanmayı tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

Ankara Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Ahmet Koç ise, yozgatlıların en fazla göç ettiği illerin başında ankara’nın geldiğini söyledi.

Fransa Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Nuri Meriç’de, yaptıkları sosyal faaliyetlerle ilgili bilgiler vererek, “Avrupa saraykentliler derneği olarak 2015 yılında Türkiye’de 95 engelliye, engelli aracı dağıttık, 2020 yılında ise ihtiyaç sahibi ailelere 39 bin euro dağıtım yaptık” dedi.

Yozgatlı İş İnsanları Temsilcisi İbrahim Çetin ise, DUYKON’un kuruluş aşamasında gemeği geçenlere teşekkür ederek, tanışma ve sosyal çalışmalar anlamında 3 yıl ileçirisinde ciddi bir mesafe katettiklerini ancak iş dünyası olarak istedikleri seciyede olmadıklarını söyledi.

İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Ahmet Yılmaz’da, federasyon olarak 2015 yılında temelini atıkları yurt binasının Yozgat dışında yapılan en önemli ve tek eser olduğunu söyledi.

Trakya Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Burhan Koç’ta, “DUYKON başkanlar buluşması” adlı programı hayata geçiren Kanal 38 Genel Müdürü ve aynı zamanda Kayseri Yozgatlılar Federasyonu Başkanvekili Deniz Çağan’a teşekkür etti.

Hollanda Yozgatlılar Federasyonu Başkan Yardımcısı Tahsin Özer ise, Hollanda da 55 bin kişiye yakın Yozgatlı nüfusun yaşadığını belirterek, bu sayının yaklaşık 5 bini iş dünyasında aktif olarak yer aldığını söyledi.

Avusturya Yozgatlılar Federasyonu Başkanı “İbrahim Orhan’da, Federasyonu kurma kararı aldığımızda Avvusturya’da vermiş olduğumuz sözler var. Bu sözleri yerine getirmek durumundayız. Bizim yaptığımız en büyük yatırım eğitim alanında oldu.

Belçika Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Zeki Varol ise 50 yıldır Belçika’da yaşadığığnı belirterek, ellerindeng eldiğince hemşehrilerine destek olmaya çalıştıklarını söyledi.

Ankara Yozgatlılar Vakfı Başkanı Durak Turan Düz’de 1997 yılında kurulan vakın kurucusu olan 66 kişiden birisi olduğunu söyledi. İki dönemdir vakfın başkanlığını yaptığını kaydeden Düz, şunları söyledi.-NG-(HABER MERKEZİ)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft