• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,49
  • EURO
    34,65
  • GRAM ALTIN
    2492,89
  • ÇEYREK ALTIN
    4104,15
  • BITCOIN
    2094049,28

KASKİ'DEN SU SAYACI UYARISI

KASKİ'DEN SU SAYACI UYARISI
594 Görüntülenme
03 Aralık 2020-15:58

Kışın kullanılmayan evlerdeki su sayacı ve borularının ısı yalıtım malzemeleri ile kaplanarak korunması gerektiğini ifade eden KASKİ Genel Müdürü Doç. Dr. Özgür Özdemir, şunları söyledi:

“Havaların soğumaya başladığı bugünlerde; açıkta olan su sayaçları ve iç tesisatta yer alan ana kolon boruları soğuğa karşı yalıtımlı olmadığından suyun kullanılmadığı zamanlarda donuyor. Kışın kullanılmayan evlerdeki su sayacı ve borularının ısı yalıtım malzemeleri ile kaplanarak korunması gerekir. Sayacın etrafının talaş veya benzeri maddelerle koruma altına alınarak, olası bir problemin önüne geçilebilecek”

Sayaç ve çeşmelerin iyi korunmaması durumunda abonelerin donma olayıyla karşı karşıya kalma ihtimalinin çok yüksek olacağını belirten Özdemir, konu hakkında şu uyarıları yaptı:

“Donma halinde sayaca, sıcak su dökülmesi ve ateş tutularak açılmaya çalışılmasının su elemanlarının patlamasına ve maddi hasarın daha da artmasına sebebiyet vermekte. O yüzden konu hakkında dikkatli olunmalı.” -GA-(BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ) 

 

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft