Reklam

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Reklam

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
  • BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,38
  • EURO
    34,94
  • GRAM ALTIN
    2296,70
  • ÇEYREK ALTIN
    3778,33
  • BITCOIN
    2293756,99
Gazete Reklamları

KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ İLE TALAS BELEDİYESİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ İLE TALAS BELEDİYESİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ
555 Görüntülenme
04 Ağustos 2021-14:29

KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ İLE TALAS BELEDİYESİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Kayseri Üniversitesi Senato Salonu’nda gerçekleştirilen işbirliği protokolünü Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ile Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın imzaladılar.

Protokol töreninde yapılan konuşmada Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, “Biz Kayseri’de merkez hariç yedi ayrı ilçede birimleri olan bir üniversiteyiz. Kayseri’nin bütününde yer alan Kayseri Üniversitesi coğrafi konum ve dağılım olarak adıyla özdeşleşmiş bir üniversitedir. Kayseri Üniversitesi Büyükşehirden tüm ilçelere kadar Kayseri’deki tüm yerel yönetimlerden, bütün ilçelerinden, bütün belediyelerimizden gerekli desteği her zaman alan bir üniversitedir. Bu bağlamda Talas Belediyemiz de bize her daim destek olan ve katkı sağlayan belediyemizdir. Bugün burada imzaladığımız mesleki ve teknik eğitim ve üretim alanındaki işbirliği protokolü aslında fiiliyatta yürüttüğümüz işbirliğinin yazıya dökülmüş halidir ki, üniversitemiz ile Talas Belediyesi arasında kendi doğasında ve kendi dokusunda yürüyen işlere yönelik işbirlikleri imza altına alınmaktadır. Üniversitemiz mesleki ve teknik yükseköğretim odaklı bir üniversitedir. Aslında burada imzalayacağımız işbirliği ile tabanda bire bir gelişen işbirliğini metin haline döküyoruz. İmzalayacağımız bu işbirliği ile şehrin köklü ama unutulmaya yüz tutan zanaat ve el sanatları geleneğini, güncel tasarım ve sanat yorumlarıyla buluşturup sonraki nesillere aktarmak isteğimizi gerçekleştiriyoruz. Bunun yanında bölgede istihdamı artırmaya yönelik çalışmalar yapmak üzere üniversitemizdeki birçok teorik ve pratik uygulama faaliyetlerini Talas Belediyesi’nin desteği ile genişleterek büyüteceğiz” dedi.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ise konuşmasında Kayseri Üniversitesi ile baştan beri işbirliği yaptıklarını belirterek, “Kayseri Üniversitemiz ile eğitim işbirliğine önem veriyoruz. Bu çerçevede imzaladığımız işbirliği protokolü ile Zincirdere’de geçmişte yetimhane olarak kullanılan tarihi binayı restore ederek burada kurslar açacağız. Kayseri Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinin vereceği destek ile burada mimari restorasyon taş, ahşap, demir ve mermer ustaları yetiştireceğiz. Protokolde bahsi geçen diğer konularda da Kayseri Üniversitesine gerekli desteği vereceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ile Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, işbirliği protokolüne imza attılar.

İmza protokol töreninin ardından Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ile Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Safiye Çıkrıkçıoğlu Gıda Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezini gezdiler. Merkez Müdürü Doç. Dr. Hasan Cankurt, burada yapılan üretim ve araştırma çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.-ED-(KAYÜ)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft