• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,49
  • EURO
    34,65
  • GRAM ALTIN
    2492,89
  • ÇEYREK ALTIN
    4104,15
  • BITCOIN
    2094049,28

KAYSERİ’YE İKİNCİ TIP FAKÜLTESİ

KAYSERİ’YE İKİNCİ TIP FAKÜLTESİ
685 Görüntülenme
14 Haziran 2021-17:05

KAYSERİ’YE İKİNCİ TIP FAKÜLTESİ

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kayseri Tıp Fakültesi Hastanesi’nin kuruluş toplantısı Kayseri Şehir Hastanesi’nde yapıldı. Toplantıya Enerji ve Tabii Kaynaklar önceki dönem bakanı ve Ak Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız,Vali Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İlhami Çelik, protokol üyeleri ve hekimler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan, Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İlhami Çelik, “Hastanemiz Mayıs 2018 yılında faaliyete geçti. Bin 650 yataklı bir hastanemiz var. Pandemi sürecinde hastanemiz bize çok faydası olan bir kampüs oldu. Hastane yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.       

Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İlhami Çelik daha sonra ise hastane hakkında bilgilerin olduğu bir sunum yaptı. Ardından kürsüye gelen Kayseri İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, “Hiperbarik ünitesi için daha öncede danıştık. En azından dahiliye uzmanlarına bir sertifika vererek, çalıştırabilmek için yol haritası oluşturabilmek istiyoruz. Onkoloji konusunda ise bir zincirin halkası gibi bu konuda da gerekli yerlere iletmek istiyoruz” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Özellikle de ailece Covid-19 sürecimizi de bu hastanenin ekibiyle, bilgi ve birikimiyle yüz akımızı olduğunu bir kez daha görmekten onur duyuyorum. Bu açıdan sayın cumhurbaşkanımıza böyle bir hastaneyi kazandırdığı için teşekkür ediyorum. Ben aslında akademik personel olmak istiyordum. Şu anda siyaseti bir hizmet aracı olarak görerek vatandaşlarımıza hizmet etmeye çalışıyorum. Sayın cumhurbaşkanımıza ikinci teşekkürüm de bu konuda bize vermiş olduğu destekten dolayıdır. Ben değil, biz kültürü ile şehrimize ne kazandırırız diye çalışıyoruz. Bugünde değerli rektörümüze eşlik ederken müjdeleri duyunca daha da sevindim. 62 tane öğrenci ile bu sene tıp fakültemiz faaliyete geçiyor.  Bu süreçte sağlık camiasına iyi ki varsınız diyoruz. Bu süreçte büyükşehir belediyesi olarak başkanlıktan öte bir doktor abiniz, kardeşiniz olarak sizler için yasal çerçevede hangi fedakarlıkları yapmamız gerekiyor ise hepsini yapmaya hazırız” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar önceki dönem bakanı ve Ak Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, “Kayseri’nin sadece siyasette, sanayide, ticarette ve turizm faaliyetlerinde değil aynı zamanda sağlık sektörü olarak çok ciddi bir merkez haline gelmesinde ve  62 öğrenci ile başlayacak olan Tıp fakültemize tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bu süreç hem bürokrasinin hem de sağlık sektörünün pandemi gölgesindeki en zorlu sürecidir. 1,5 yıldır süren pandemide tüm gücünüzle çalıştınız. Sizlere kocaman teşekkür ediyoruz. Sağlık bilimleri Üniversitesi bünyesinde kurulan tıp fakültemizde hayırlı olsun” diye konuştu.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, “Üniversitemiz kurulduğu günden bu yana hızlı büyümeye mecbur kalan bir üniversite oldu. Bizler şu anda dünyada olmayan bir modeldi uyguluyoruz. Ankara ve İstanbul başta olmak üzere çeşitli fakülteleri olan ve bazı hastanelerde tıp fakültesi kurmuş durumdayız. Adana,Erzurum, Bursa,Trabzon tıp fakültelerimiz sorunsuz olarak eğitime devam ediyorlar. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kayseri Tıp Fakültesi ise 11. Tıp fakültesi olarak kuruldu. Öğrencilerimiz ilk 3 yılını Erciyes üniversitesini öğrencileri gibi aynı hak ve sorumlulukta yürütecekler” dedi.

Vali Şehmus Günaydın, “Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.  Yaklaşık 1,5 yıldır pandemi ile mücadele ediyoruz. Zor bir süreç yaşadık ama hiçbir zaman b planına geçmedik. Bu da sizlerin sayesinde oldu. Çok büyük emek verdiniz. Bizler sizlere teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı ifade ediyoruz” diye konuştu.

Vali Günaydın, vatandaşlara da uyarıda bulunarak, “Lütfen kalabalık ortamlarda bulunmayın. Aşı sıramız geldi ise aşımız olalım. Bu mücadeleyi güzel götürdük” dedi. -GA-(GİZEM ABATAY)      

        

 

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft