Reklam

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Reklam

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
  • BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,28
  • EURO
    34,95
  • GRAM ALTIN
    2296,70
  • ÇEYREK ALTIN
    3778,33
  • BITCOIN
    2227374,97
Gazete Reklamları

KAYÜ'DE SOSYAL BİLİMLER MYO MEZUNİYET VE ŞED BAĞLAMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

KAYÜ'DE SOSYAL BİLİMLER MYO MEZUNİYET VE ŞED BAĞLAMA TÖRENİ DÜZENLENDİ
760 Görüntülenme
04 Ağustos 2021-13:53

KAYÜ'DE SOSYAL BİLİMLER MYO MEZUNİYET VE ŞED BAĞLAMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Kayseri Üniversitesi 15 Temmuz Yerleşkesindeki tören alanında düzenlenen mezuniyet ve şed bağlama törenine Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Derviş Boztosun, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Okan Karahan, Genel Sekreter Mehmet Akkuş, Genel Sekreter Yardımcısı ve Sosyal Bilimler MYO Müdürü Öğr. Gör. Seyfettin Kaan Altınkaynak, meslek okulu müdürleri, senato üyeleri ve akademik personel ile öğrenci ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan mezuniyet töreninin açılış konuşmasında Sosyal Bilimler MYO Müdürü Öğr. Gör. Seyfettin Kaan Altınkaynak, mezun öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.

Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ise konuşmasında, geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle yapılamayan mezuniyet törenlerini bu yıl kısıtlı da olsa gerçekleştirebildiklerini söyledi.

Rektör Karamustafa, "Mezuniyet törenleri bazen büyük sevinçlerin yaşandığı anlardır. Ancak çoğu zaman mezuniyetler yeni kaygıların, yeni endişelerin, yeni açılımların, yeni ufukların oluştuğu ve geliştiği zamanlardır. Burada almış olduğunuz mesleki ve teknik eğitim sonrasında artık ülkemize, Türkiye Cumhuriyetine, gerek kamu sektöründe gerekse özel sektörde çalışarak memleketimizin daha da ileriye gitmesini, güçlenmesini sağlayacak bu yönde çalışmalarda bulunacaksınız. Atalarımız, dedelerimiz bu vatan toprakları için geçmişte fedakarlık düzeyinde emek harcamasalardı, çalışmasalardı, bugün biz şu dalgalanan al bayrağımızın altında özgür bir şekilde, huzur içerisinde bu mezuniyet törenini yapamayacaktık. Kendi lisanımızla, kendi kültürümüzle, kendi geleneklerimizle bu sevinci yaşayamayacaktık.  Biz Türk Milleti olarak 3 bin yıldan fazla devlet geleneğine sahibiz ve bu coğrafyada da en az bin yıldır hakimiyet süren ve ilelebet bu dünya var olduğu sürece de yaşayacak olan güçlü devlet geleneğine, güçlü bilgi birikimine, güçlü bağlara, sosyal bağlara sahip bir milletiz. İnşallah ülkemizi daha da ileriye götüreceğiz” dedi.

 

Konuşmasında üniversite olarak mezuniyet törenlerinde neden kep atma yerine şed kuşağı bağlandıklarını da kaydeden Rektör Karamustafa, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz şed kültürünü kullanıyoruz. Bu kuşak bilgelik kuşağıdır. Bu kuşak tecrübe kuşağıdır.  Bu kuşak sabır kuşağıdır. Atamıza, dedemize, babamıza, kültürümüze, devletimize sadakat içerisinde olacağız. Vefasız insan, vefa duygusunu taşımayan bir kişinin onuru da olmaz. Anamıza, babamıza, üniversitemize, devletimize, milletimize, bayrağımıza ve kadim değerlerimize vefa duygusunu taşıyacağız. İşte Kayseri Üniversitesi bu anlayış ve bu kavramları yükleyerek mezunlarını veriyor.”

Rektörümüzün konuşmasının ardından dönem birincisi mezuniyet kütüğüne plaket çaktı.

Tören mezun öğrencilere diplomalarının verilmesi, mezuniyet kuşaklarının bağlanması ile son buldu.-ED-(KAYÜ)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft