Reklam

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Reklam

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
  • BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,28
  • EURO
    34,95
  • GRAM ALTIN
    2296,70
  • ÇEYREK ALTIN
    3778,33
  • BITCOIN
    2227374,97
Gazete Reklamları

KTO MECLİSİ AZERİ VEKİLLERİ AĞIRLADI

KTO MECLİSİ AZERİ VEKİLLERİ AĞIRLADI
581 Görüntülenme
29 Ekim 2020-15:19

Azeri Milletvekilleri GanirePaşayeva, Memmedov Meşhur ve ElnurAbdullayev’inkonuk olduğu meclis toplantısında konuşan Başkan Gülsoy, “Emperyal güçler binlerce  yıldır masum ve mazlum insanlar üzerinde hep aynı zulmü, haksızlığı, eşitsizliği  hakim kıldılar. Ama Azerbaycan ve Türkiye artık bu zulmü müsaade etmeyecek.” dedi. Azerbaycan Milletvekili Paşayeva’ da “Topraklarımızı kurtarmak bizim hakkımızdır.Hiçbir güç artık Azerbaycan'ı durduramaz. Bizim mücadelemiz devam edecek. Azerbaycan bizim yeni Çanakkale'miz diyoruz. Yeni vatan mücadelesi diyoruz. Söz konusu vatanımızdır, gerisi teferruattır. Topraklarımızı ne olursa olsun bunlara boyun eğmeden topraklarını azat etmekten vazgeçmeyeceğiz.” diye konuştu.

Meclis Başkanı Cengiz Hakan Arslan’ın başkanlığında video konferansla yapılan toplantıya; Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Meclisi Milletvekili  GanirePaşayeva, Milli  Meclisi Ekonomi -Ticaret Komisyonu Üyeleri Memmedov Meşhur, ElnurAbdullayev, KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Yönetim Kurulu üyeleri, Meslek Komitesi ve Meclis Üyeleri, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Tuğba İlgü, İcra Kurulu Üyeleri,  Yüksek İstişare Kurulu Üyeleri, Meclis Başkanlık Divan üyeleri ve Basın mensupları katıldı.

Saygı duruşundu bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından toplantının açılış konuşmasını Meclis Başkanı Cengiz Hakan Arslan yaptı.

Görüşülen gündem maddelerinin oy birliğiyle kabul edildiği toplantıda, ay içerisinde yapılan faaliyetlere de yer verildi.

 “TÜRKİYE İLE AZERBAYCAN’IN KADERİ BİR ANNENİN İKİZ EVLADI GİBİ HEP AYNI OLMUŞTUR”

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, konuşmasına  Meclise katılan Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekillerine teşekkür ederek başladı.

Azerbaycan’ın Karabağ’ın Ermeni işgalinden ve zulmünden kurtarılmasına yönelik kahramanca verdiği mücadeleyi takdir ve dua ile takip ettiklerini belirten Başkan Gülsoy,  “Türkiye’nin, Anadolu coğrafyasının ve Azerbaycan’ın kaderi bir annenin ikiz evladı gibi hep aynı olmuştur. Her iki ülkede yaşayan kardeş Türk boyları bağımsızlık için bin yıldır binlerce şehit vermiş, çok bedel ödemiştir. İki ülkede topraklarını koruma ve halkının refahını yükseltme adına tarih boyunca olduğu gibi bundan sonrada birlikte hareket edecektir.Bugün Azerbaycan yaklaşık 30 yıldır Ermeni işgali altında bulunan topraklarının yüzde 20’sini  azad etmek için bedel öderken, Türkiye’de  etrafını  kuşatmak isteyen emperyal güçlere karşı Irak, Suriye, Libya, Doğu Akdeniz, Eğe Denizi, hatta Katar, Sudan ve Balkanlarda  adı konulmamış bir savaşın içindedir ve bedel ödemektedir. Türkiye ve Azerbaycan bu haklı mücadelelerinde ‘Türk’ün Türk’ten başta dostu yoktur’ düsturu ila hareket edecek ve sırt-sırta,omuz-omuza vererek hak ve hukukunu koruyacaktır.” diye konuştu.

“KARABAĞ’DA SOYKIRIM, VAHŞET, ZULÜM VE TRAJEDİ UYGULANMAKTADIR”

Başkan Gülsoy, Karabağ’da soykırım, vahşet, zulüm ve trajedi uygulandığının altını çizerek, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, AGİT ve Minks üçlüsü gibi uluslar arası kuruluşlar, yaklaşık 30 yıldır Ermenistan’ın  Azerbaycan topraklarını işgal ettiğini kararları ile kabul ve tescil ediyorlar da, geldiğimiz noktada  haydut devlet  Ermenistan’a  ‘Azerbaycan topraklarını terk et’ demiyorlar. Bu  emperyal güçler binlerce  yıldır masum ve mazlum insanlar üzerinde hep aynı zulmü, haksızlığı, eşitsizliği  hakim kıldılar…Ama Azerbaycan ve Türkiye artık bu zulmü müsaade etmeyecek.Biz bir ve beraber olduğumuz sürece her türlü zorluğun üstesinden geliriz. Bizim  Oda’da sloganımız bildiğiniz gibi ‘Birlikte Güçlüyüz’ cümlesiydi. Türkiye ve Azerbaycan birlikte daha güçlü olacaktır.” dedi.

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticaret hacmi konusunda da bilgiler veren Başkan Gülsoy şunları söyledi.

“Geçtiğimiz şubat ayında iki ülke Cumhurbaşkanlarımızın huzurlarında yapılan  Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısında Türkiye ve Azerbaycan’ın ticaret hacminin yıllık 15 milyar dolara çıkartılması öngörülmüştür. İki ülke arasındaki ticaret hacmi 4 milyar dolar civarındadır. 2019’a kıyasla bu yılın ilk 9 ayında Türkiye’nin Azerbaycan’a yaptığı ihracat yüzde 17 civarında daha artarak 1.5 milyar doların üzerine çıkmıştır. Kayseri’den Azerbaycan’a yapılan ihracat ise yaklaşık yüzde 18 azalarak 17 milyon dolardan 15 milyon dolara düşmüştür. İnşallah en kısa sürede Azerbaycan Ordusu Karabağ’ı azad eder, pandemi normale döner ve biz Kayseri-Azerbaycan arasındaki kardeşlik köprüsünü ticari olarak da daha ileri boyutlara çıkartırız.”

“ARAP COĞRAFYASINA İHRACAT YAPAN ÜYELERİMİZ YENİ PAZARLAR ARASIN”

Azerbaycan Milletvekili GanirePaşayeva’ya bu ay başında Türkiye menşeyli mamulleri kullanılması çağrısında bulunduğu için teşekkür eden Başkan Gülsoy,” Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin bir süredir Türkiye’ye ve Türk mallarına yönelik düşmanlıklarını  ibret ve üzüntü ile takip ediyoruz.Binlerce yıldır aynı dine mensup insanlar olarak ve  yüzlerce yıl da Selçuklu ve Osmanlı coğrafyasında   birlikte yaşadığımız Müslüman Arap kardeşlerimizin, yöneticilerinin baskısı olmasa Türk mallarına yönelik bir boykot uygulayacağına asla ihtimal vermem. Ama, diktatörler tarafından yönetilen bu ülkelerde başlatılan kampanyanın dalga dalga yayıldığını üzülerek görüyorum. Bunun için özellikle Arap coğrafyasına ihracat yapan üyelerimizin yeni pazarlar araması gerektiğinin altını çiziyorum. Bu noktada Uzak Doğu, Asya, Kafkasya,Uzak Afrika ülkeleri mutlaka önceliğimiz olmalıdır. Yeri gelmişken bir cümleyle ifade edeyim, Çin-ABD arasındaki sürtüşme ve virüsün Çin kaynaklı yayılması, Türkiye’nin jeostratejik ve jeopolitik önemini daha da artırmıştır.  Bunun dış ticaret hacmimizde  lehimize gelişmelere yol açtığını söylemeliyim.” Diye konuştu.

“PANDEMİNİN EN ERKEN SÜREDE KONTROL ALTINA ALINMASI ŞART”

Konuşmasında tüm dünyayı kasıp kavuran COVİD-19 salgınına değinen KTO Başkanı Ömer Gülsoy, “Dünyadaki vaka sayısı 43 milyonu bulurken, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 1.2 milyona yaklaştı. Pandemi nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi bizim ekonomik dengelerimizde alt-üst oldu. Bir çok dünya ülkesine kıyasla şükürler olsun ki Türkiye’de bazı göstergeler dahi iyi. İnşallah daha da iyi olacağız. Ekonomik göstergelerimiz sanayi sektörümüzde iyi gidiyor ama perakende sektörümüzde sıkıntılar ise devam ediyor. Hazine Bakanımız Sayın Berat Albayrak’ın söylediği hedeflerin tutturabilmesi için herşeyden önce güven ve istikrar sağlanması gerekir. Tabii pandeminin de mümkün olduğunca en erken sürede kontrol altına alınması şart.” İfadelerini kullandı.

Başkan Ömer Gülsoy konuşmasının sonunda Ticaret Odası’nda geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen açılışlar ile eski hizmet binasının Ticaret Müzesi olarak hizmet vereceği konusunda bilgiler verdi.

Başkan Gülsoy’un konuşmasından sonra söz alan Azerbaycan Tovuz Milletvekili GanirePaşayeva’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fransız mallarına boykot çağrısına destek vererek, "Türk milletinin evlatları Fransızlardan daha çoktur. Herkese çağrı yapıyorum; Fransız mallarının boykotuna başlıyoruz" dedi.

Paşayeva, "Biz bir millet iki devletiz. Kardeş Türkiye'mizin bayramı bizim de bayramımızdır. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman şehit dedelerimizi rahmetle anıyorum. Ekim ayında da Bugün dualarımız Azerbaycan'ın topraklarının işgalden kurtarılması içindir. Burada Türk devletlerinin topraklarıdır. Türkiye'de bizim vatanımızdır. Ben Kayseri'ye çok geldim, çok yazdım. Kayseri'miz Türk dünyasının en değerli kahraman bölgelerinden biridir. Kayseri'mizi selamlamaktan mutluluk duyurum. Azerbaycan 30 yıldır adaletsizlik yüz yüzeydi. Ermenistan'dan 30 yıldır Azerbaycan'ın topraklarını işgal altında tutuyordu. 1 milyon kardeşimiz evlerine dönemiyordu. Ermenistan küçük görülebilir ama onların arkasında duran güçlerin desteği ile Azerbaycan'ı işgal etti. Silah desteği vardı, politik destek vardı. Azerbaycan bu süreçte Türkiye ve Pakistan dışında Türk dünyasından destek alamadı" ifadelerini kullandı.

"HİÇBİR GÜÇ AZERBAYCAN'I DURDURAMAZ"

 Azerbaycan ekonomisinin çok kalkındığını söyleyen Paşayeva, "Azerbaycan'ın ekonomisi çok kalkındı, silahlı kuvvetlerini yeniden buldu. Önemli projeler yaptı. Azerbaycan yıllarca topraklarını kurtarmak için hazırlandı. Ben dünyada adaletin olmadığını düşünüyorum. Güvenlik konseyi artık böyle devam edemez. Çünkü sadece büyük güçlerin çıkarlarını savunan bir mekanizma haline gelmiştir. Azerbaycan topraklarının işgalci Ermenistan'ın işgal ettiği topraklardan çıkması gerekir ama uygulamadı. Çünkü Güvenlik Konseyi hiçbir baskı uygulamadı. Yıllar işgalci Ermenistan'a destek verdiler. Azerbaycan kendi topraklarını kurtarmak için harekete geçtiğinde Ermenistan'ı kurtarmak istiyorlar. Bunun için ciddi baskı yapıyorlar ama Cumhurbaşkanımız Aliyev'de bunu söyledi. Hiçbir güç artık Azerbaycan'ı durduramaz. Topraklarımızı kurtarmak bizim hakkımızdır. Bizim mücadelemiz devam edecek. Azerbaycan bizim yeni Çanakkale'miz diyoruz. Yeni vatan mücadelesi diyoruz. Söz konusu vatanımızdır, gerisi teferruattır. Topraklarımızı ne olursa olsun bunlara boyun eğmeden topraklarını azat etmekten vazgeçmeyeceğiz. Kardeş ülkemizin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a böyle duruşundan dolayı tebrik ediyorum. 'Azerbaycan'ın kendi topraklarını işgalden kurtarma hakkı var, bunu yapıyor, karışmayın' dedi. Türkiye'nin bu mesajı çok önemli bir açıklama oldu. Türkiye'de bu kadar cephede var. Güney Kafkasya'da da olur mu diyenlere Türkiye bu cevabı verdi. Türkiye'nin bu mesajı çok önemli bir mesajdır. Biz adaletsiz bir dünyada yaşıyoruz. Bugün dünyada adalet anlayışı maalesef bitmiştir. Bugün dünyanın tek bir kuralı var. Bu da güçtür" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN BOYKOT ÇAĞRISINA DESTEK

"Türk milletinin evlatları Fransızlardan daha çoktur. Herkese çağrı yapıyorum; Fransız mallarının boykotuna başlıyoruz" diyen Paşayeva;

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın boykot çağrısına destek veriyoruz ve Fransız mallarını almıyoruz. Dünya üzerinde yaşayan 50 milyon Azerbaycanlı buna uyacaktır. Türk milletinin evlatları Fransızlardan daha çoktur. Herkese çağrı yapıyorum; Fransız mallarının boykotuna başlıyoruz. Bizim birliğimiz artmasını istemeyenler yine devriyededir. Bu birlik içerisinde işbirliğimiz daha da güçlenecektir. Artık Karabağ dışında 4 bölgemizin büyük bölümü işgalden kurtarılmıştır. Bu işgalden kurtarma operasyonları devam edecek ve inşallah sizlerle birlikte işgalden kurtarılan toprakları yeniden kuracağız. Oradaki kültürel varlıklarımızı dağıtmışlar. O topraklarımızı yeniden kuracağız. Kayseri'nin Azerbaycan'da kardeş şehri yok. Kayseri'nin kardeş şehri inşallah Karabağ'ımızın bir şehri olacak. Zafer bizimledir. Biz Çanakkale zaferini yaşamış milletiz. Her şey bitti dediklerinde biz Türk milleti bitti demedikçe bitmez diyerek destan yaşadık" şeklinde konuştu.

"BU KARDEŞLİĞİN KARŞISINDA HİÇ BİR GÜÇ DURAMAZ"

Toplantıya katılan ElnurAbdullayev, "Bizim Cumhurbaşkanımız Aliyev var, bizim Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var. Bu kardeşliğin karşısında hiçbir güç duramaz. Bu gücün karşısında korkuyorlar. Azerbaycan ordusunu da artık tanıdılar Ermenistan'ın her şeyi uydurmadır. Bugün Azerbaycan ile Türkiye adalet için dövüşür. Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktu. Yaşasın devlet başkanlarımız, yaşasın ordularımız" derken, Milletvekili Memmedov Meşhur ise "Bugün Türkiye'nin bizim yanımızda olması bizimle gurur veriyor. Azerbaycan'ın arkasında durması bize gurur ve şeref veriyor" şeklinde konuştu. -GA-(KTO)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft