• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,49
  • EURO
    34,65
  • GRAM ALTIN
    2492,89
  • ÇEYREK ALTIN
    4104,15
  • BITCOIN
    2094049,28

MAHARETLİ "ÖZEL ELLER" PARİS'TEKİ ÖĞRENCİLERLE ÇEVİRİM İÇİ KAYSERİ YAĞLAMASI YAPTI

MAHARETLİ "ÖZEL ELLER" PARİS'TEKİ ÖĞRENCİLERLE ÇEVİRİM İÇİ KAYSERİ YAĞLAMASI YAPTI
522 Görüntülenme
05 Ocak 2022-16:22

MAHARETLİ "ÖZEL ELLER" PARİS'TEKİ ÖĞRENCİLERLE ÇEVİRİM İÇİ KAYSERİ YAĞLAMASI YAPTI

İstiklal Özel Eğitim Meslek Okulu'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, yiyecek içecek atölyesinde eğitim alan öğrenciler, "Farklı il farklı ülke yemek tarifleri" konulu proje kapsamında çevrim içi etkinlikte Fransa'nın başkenti Paris'teki Ecole Maternelle okulu anasınıfı öğrencileri ile buluştu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen yiyecek içecek hizmetleri öğretmeni ve proje yürütücüsü Hüseyin Bozlak, Kayseri yağlamasını çevrim içi ortamda Paris'teki öğrencilerin uygulaması ile birlikte yaptıklarını anlattı.

Yağlama yapımından bahseden Bozlak, "Öğrencilerimiz sınıflarında Kayseri yağlamasının önce hamurunu hazırladı. Daha sonra kıymalı harcı hazırlayarak eğlenceli vakit geçirdiler. Proje boyunca yapılan etkinlikler iki farklı okul tarafından da denenmiş olduğu için oluşturulacak tarif kitapçığı Fransızca ve Türkçe olarak hazırlandı. Bu tarif ilerleyen günlerde okulların internet sitelerinde de yayınlanacak." ifadelerini kullandı.

Ecole Maternelle okulu öğretmeni Ayşe Sönmez ise öğrencilerinin ilk kez Türk yemeği yediğini, kendi yaptıkları Kayseri yağlamasını çok beğendiklerini kaydetti.-ED-(TALAS BEL)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft