• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,49
  • EURO
    34,65
  • GRAM ALTIN
    2492,89
  • ÇEYREK ALTIN
    4104,15
  • BITCOIN
    2094049,28

MEB, KAYSERİ'DEN HİÇBİR EĞİTİM ÇALIŞANINI ÖDÜLE LAYIK GÖRMEDİ

MEB, KAYSERİ'DEN HİÇBİR EĞİTİM ÇALIŞANINI ÖDÜLE LAYIK GÖRMEDİ
641 Görüntülenme
17 Mayıs 2021-13:35

MEB, KAYSERİ'DEN HİÇBİR EĞİTİM ÇALIŞANINI ÖDÜLE LAYIK GÖRMEDİ

İki yıldır Kayseri'den hiçbir eğitim çalışanı ödül listesinde kendisine yer bulamıyor. Bu konuda Eğitim Bir Ken Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan açıklama yaptı.

Aydın Kalkan açıklamasında şunlara değindi:Geçtiğimiz günlerde MEB, 8 bin 439 personeline ödül verdi ve ödül alan personelin  isimleri tebliğler Dergisinde yer aldı. Yani bir milyondan  fazla çalışandan 8439 kişisi ödüle layık görüldü. Süreç şu şekilde işliyor. MEB personeli amirlerinin takdiri ve teklifi ile başarı belgesine layık görülüyor. Üç adet başarı belgesi alan MEB personeline doğrudan üstün başarı belgesi veriliyor.

Tam da bu süreçten sonra problemler yaşanmaya başlıyor. Üstün Başarı Belgesi alan personelden her şehirde  belli  oran dahilinde Valilik onayı ile  Bakanlığa Ödül teklifinde bulunuluyor. Yani Üstün Başarı Belgesi alan personelin kontenjan dahilinde ödül alması sağlanmış oluyor

Aydın Kalkan, 2020 yılınde ve bu yıl Kayseri'den hiçbir eğitim çalışanı ödüle layık görülmedi. Milli eğitim Baklanlığı idarecilerin yer değiştirmelerinde ödül vb. belgelere önemli puanlar vermektedir. Her ilde yüzlerce kişi ödül alırken Kayseri eğitim çalışanlarının ödül alamaması adalet duygusunu zedelemekte, eğitim çalışanlarının azmini ve şevkini kırmaktadır.

Kayseri 2020 yılında LGS' de 6  Türkiye Birincisi çıkardı. Kayseri Osman Ulubaş Fen Lisesi Milli Savunma Üniversitesi Sınavında geçen yıl Türkiye birincisi bu yıl Türkiye dördüncüsü çıkardı. Yine okullarımız TÜBİTAK bilim olimpiyatlarına çok yüksek katılımda bulunuyorlar, taşımalı eğitim yapan fedakar kurumlarımız var. ,Yetkililere seslenmek istiyorum. Kayseri eğitim camiası artık farklı uygulamalar istemiyor. Türkiye genelinde ne uygulanıyorsa biz de aynı uygulamaları istiyoruz, ifadelerini kullandı.-ED-(EĞİTİM BİR-SEN)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft