• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,49
  • EURO
    34,65
  • GRAM ALTIN
    2492,89
  • ÇEYREK ALTIN
    4104,15
  • BITCOIN
    2094049,28

ÖZHASEKİ, GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

ÖZHASEKİ, GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ
585 Görüntülenme
14 Eylül 2020-17:10

Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Özellikle de erken seçim konusunda açıklama yapan Özhaseki, “Erken seçim hikayesi özellikle muhalefet tarafından dillendiriliyor ben de açıkçası şaşırıyorum. Seçim atmosferi olmayan bir ortamda bunu dillendirmek de çok garip. “ dedi.

Özhaseki, “Erken seçim hikayesi özellikle muhalefet tarafından dillendiriliyor ben de açıkçası şaşırıyorum. Seçim atmosferi olmayan bir ortamda bunu dillendirmek de çok garip. Zaten bunu dillendirenler, vatandaş tarafından da doğrusu çok eleştiriliyor. Sebebine gelince;  geçtiğimiz yıllarda o kadar çok seçim yapıldı ki, millet seçim yorgunu artık. Bu kadar sıkıntılı bir ortamda koronavirüs ile mücadele ederken ‘Bu ne seçimi? Bu nereden çıktı? Daha yeni çıkmadık mı seçimden? 2 sene önce zaten seçim oldu’ diyorlar. ‘Yine ne seçim’ diye herkes soruyor, sorar. AK Parti açısından bakıldığı zaman Milliyetçi Hareket Partisi ile kurulmuş bir Cumhur İttifakı var. Çok iyi çalışan adeta saat gibi işleyen bir ittifak. AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi böyle bir ortamda neden seçime gitsin ki? Önünde pürüzsüz 3 yıl var, bu 3 yıl içerisinde istediği her şeyi yapma imkanı varken niye gitsin? Yani o kadar çok gidilmemesi için sebep var ki. ‘Gidilsin’ diyenler herhalde biraz güvensizlik oluşsun, biraz bu tartışılsın, belki de biraz da gündem o tarafa kaysın istiyorlar” diye konuştu.

Ak Partili Belediyeler Hizmete Devam Ediyor”

Biz seçimlerde adaylarımızın yaklaşık yüzde 60'ını zaten yenilemiştik”diyen Özhaseki, “Yeni arkadaşlardan oluşuyordu. Bizim genel merkez olarak bir takip sürecimiz başladı, bir sistem kurduk. Bütün belediyelerimizde ne var ne yok hepsini görme imkanımız var. Ayrıca bölge toplantıları yaparak bu bölgelerdeki tüm belediyelerimizi bir araya getirdik.Şimdi de tek tek, şehir şehir gezip arkadaşlarımız seçim öncesinde ne demişler? Şimdi ne yapıyorlar, mali disiplini sağlamışlar mı? Kurumsal yapıyı güçlendirmişler mi? Vatandaşla ilişkisi nasıl? Halkla ilişkileri nasıl? Bunları hep sorguluyoruz. Ayrıca anketler yaptırıyoruz, orada da bunları görme imkanımız oluyor. Şu anda Türkiye'de 1389 belediye var 796'sı AK Partili belediyemiz, ilçe bazında direkt vatandaşa hitap eden nüfus oranı yüzde 56-57 gibi. Yani Türkiye genelinde AK Partili belediyeler hizmete devam ediyor. Böyle olunca vatandaş seçtikten sonra, ‘seçime kadar emin bir vaziyette AK Partili belediyeye teslim ettim, hizmet ederler’ diye düşünürken; bizim de bütün belediyeleri gözden geçirmek gibi yükümlülüğümüz var. Vatandaş belediyelerde birebir ne olduğunu ne bittiğini takip edemez ama biz onlar namına biz denetliyoruz. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla kurulan takip sisteminde bir taraftan personel durumuna bakıyoruz. Bir taraftan mali yapısına bakıyoruz, bir taraftan da projelerine ve hizmetlerine bakıyoruz. Bir de bizim için en önemli şey; belediye başkanımız manifesto kurallarına uyuyor mu, uymuyor mu? Etik kurallara uyuyor mu, uymuyor mu? Bunları da sonuna kadar takip edeceğiz”diye konuştu.

“Sorumlulukları Net Bir Şekilde Ortaya Koyuyoruz”

AK Parti'nin "Yerel Yönetimler Yasa Taslağı"nın detaylarından bahseden Özhaseki, “Sayın Cumhurbaşkanımız, Belediye Başkanları ile toplantısında yerel yönetimler reformu ile ilgili müjdeyi vermişti. Çalışmamızı tamamladık. En kısa sürede MYK'da sunumu yapıp Sayın Cumhurbaşkanımızın görüşlerine sunacağız. Sadece Cumhur İttifakı olarak değil diğer partilerin de yasa teklifine destek vereceğine inanıyorum. Daha evvel bununla ilgili açıklama da yapmıştık. Özetle ifade edeyim; bu çalışma pek çok il, ilçe, belde belediye başkanı arkadaşımla, mevzuat bilgisi sahip bürokratlarla, ilgili akademisyenler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle birlikte hazırlandık. Bir oldu bitti değil; tam manasıyla ortak akıl, istişare kültürüne dayalı bir fikir teatisi var. Bu bakımdan ortaya çıkan taslak sorunlara çare niteliğinde. Örneğin, belediyeler arası yetki karmaşası ortadan kalkıyor. Yani vatandaşımıza hizmetin kesintisiz ulaşabilmesi için büyükşehir ve ilçeleri arasındaki yetki karmaşasını ortadan kaldırıyoruz. Herkesin görev alanını kalın çizgilerle çiziyor, sorumluluklarını net bir şekilde ortaya koyuyoruz. Bir de düzenleme ile vatandaşlarımıza daha iyi hizmet edebilmek için belediyelerimizin gelirlerini artırmayı hedefliyoruz. Herhangi ilave bir kalem çıkarmadan, kaynakların doğru kanalize olmasını, etkili kullanabilmesini sağlayacağız” dedi.-GA-(GİZEM ABATAY)    

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft