• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,57
  • EURO
    34,67
  • GRAM ALTIN
    2486,64
  • ÇEYREK ALTIN
    4090,80
  • BITCOIN
    2073533,01

ŞEHİTLERE VEDA

ŞEHİTLERE VEDA
673 Görüntülenme
05 Mart 2021-17:04

ŞEHİTLERE VEDA

Aralarında 8.Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş’ın olduğu şehitler Elazığ ve Ankara’da düzenlenen devlet töreniyle memleketlerine uğurlandı. Şehitler, memleketlerin son yolculuklarına uğurlanacakken, bir şehit ateşi de Kayseri’ye düştü. Kazada Kayseri Pınarbaşı ilçesine kayıtlı Piyade Uzman Çavuş Tolga Demirci de şehit oldu.

Bitlis’in Tatvan ilçesinde meydana gelen askeri helikopter kazasında, 11 asker şehit oldu. 8.Kolordu komutanı Korgeneral Osman Erbaş’ın da şehit olduğu kazada törenlerin ardından şehitler memleketlerine uğurlandılar. Korgeneral Erbaş’ın acısı Yozgat’ın Yerköy ilçesine düşerken, bir diğer şehit olan  Piyade Uzman Çavuş tolga Demirci’nin acısı da Kayseri’ye düştü. Kayserili şehit Demirci, bugün öğlen namazına müteakip Pınarbaşı’nın Uzunlu Mahallesi’nde kılınacak cenaze namazının ardından  son yolculuğuna uğurlanacak. Şehit Uzman Çavuş Demirci, 1988 doğumlu olup bekardı.  

Tatvan'daki helikopter kazasında şehit olan 11 askeri personelin kimliği belli oldu

Milli Savunma Bakanlığı Tatvan'daki askeri helikopter kazasında şehit olan 11 askerin kimliğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bitlis'in Tatvan ilçesinde kaza kırıma uğrayan helikopterde bulunan Korgeneral Osman Erbaş (Yozgat-Yerköy), Astsubay Üstçavuş Nazmi Yılmaz (Kahramanmaraş-Afşin), Albay Şentürk Aydınyer (Kars), Yüzbaşı Salih Sarıoğlu (Samsun-Bafra), Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Demir (Kahramanmaraş-Onikişubat), Astsubay Kıdemli Üstçavuş Ömer Umulu (Kırıkkale), Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş (Trabzon-Of), Pilot Yüzbaşı Gökhan Uysal (Afyonkarahisar-Dinar), Astsubay Kıdemli Çavuş Şükrü Karadirek (Afyonkarahisar), Uzman Çavuş Tolga Demirci (Kayseri-Pınarbaşı) ve Uzman Çavuş Hakan Gül (Amasya) şehit oldu.

Açıklamada yaralananların ise Binbaşı Alptekin Köprülü (Gümüşhane) ve Yüzbaşı Ender Uzunçakmak (Ordu-Kabadüz) olduğu bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığı, Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere saat 13.55'te kalkan Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait Cougar tipi helikopterle saat 14.25'te irtibatın kesildiğini, bölgede başlatılan arama çalışmaları sonucu helikopterin kaza kırıma uğradığının tespit edildiğini bildirmişti.

Yapılan ilk açıklamada 9 personelin şehit olduğu, 4 personelin yaralandığı belirtilirken, yaralı 2 askerin daha hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı bilgisi verilerek şehit sayısının 11'e yükseldiği duyurulmuştu.

Bitlis'te helikopter kazasında şehit olan 11 asker için Elazığ'da uğurlama töreni düzenlendi

Bingöl'den kalkan ve Bitlis'in Tatvan ilçesinde kaza kırıma uğrayan helikopterde şehit olan 11 asker için Elazığ'da uğurlama töreni yapıldı.

Ambulanslarla törenin düzenlendiği Elazığ Havalimanı'na getirilen şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları, silah arkadaşlarının omuzlarında katafalka konuldu.

Saygı duruşunda bulunulan törende, şehitlerin öz geçmişleri okundu.

İl Müftüsü Selami Aydın'ın okuduğu dua ve helallik alınmasının ardından şehitlerin cenazeleri yapılacak devlet töreni için askeri uçakla Ankara'ya gönderildi.

Tören sırasında şehit yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit cenazelerinin askerlerin omuzunda uçağa taşınması sırasında bazı şehit yakınları şehitlerin naaşlarına sarılarak ağladı, bazısı da "Vatan sağ olsun." dedi.

Törene, Cumhurbaşkanlığı, TBMM Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri ile çeşitli kurumlar adına çelenk gönderildi.

Törene, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Yıldız, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, şehit aileleri, silah arkadaşları ve diğer yetkililer katıldı.

Bitlis şehitlerine veda

Bitlis’te meydana gelen helikopter kazasında şehit olan 11 asker için Ankara’da Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Şehit Korgeneral Osman Erbaş, Astsubay Üstçavuş Nazmi Yılmaz, Albay Şentürk Aydınyer, Yüzbaşı Salih Sarıoğlu, Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Demir, Astsubay Kıdemli Üstçavuş Ömer Umulu, Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş, Pilot Yüzbaşı Gökhan Uysal, Astsubay Kıdemli Çavuş Şükrü Karadirek, Uzman Çavuş Tolga Demirci ve Uzman Çavuş Hakan Gül için memleketlerinde toprağa verilmeden önce Ankara'da devlet töreni düzenlendi.

Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanTBMM Başkanı Mustafa ŞentopCumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat OktayCHP Genel Başkanı Kemal KılıçdaroğluMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları da katıldı.

Törenin ardından şehitler memleketlerine uğurlandı. Kayserili şehit Piyade Uzman Çavuş Tolga Demirci, 06 Mart 2021 Cumartesi günü Kayseri Pınarbaşı ilçesi Uzunlu Mahallesi’nde son yolculuğuna uğurlanacak.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Bitlis'in Tatvan ilçesinde helikopter kazasında şehit olan 11 asker için başsağlığı mesajı yayımladı.

Helikopter kazasında şehit olan Kayserili Uzman Çavuş Tolga Demirci’nin acı haberinin de Kayseri’de büyük üzüntüyle karşılandığını aktaran Büyükkılıç, "Elim kazada Pınarbaşı ilçemiz Uzunpınar Mahallesi nüfusuna kayıtlı 33 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Tolga Demirci'nin şehit haberi de tüm şehitlerimizde olduğu gibi Kayseri’mize de ateş düşürmüştür. Bu mübarek cuma gününde tüm dualarımız, bu güzel vatan uğruna canını feda eden şehitlerimiz için olsun. Rabbim mekanlarını cennet, makamlarını ali eylesin." ifadelerini aktardı.-ED-(GİZEM ABATAY)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft