• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,49
  • EURO
    34,65
  • GRAM ALTIN
    2492,89
  • ÇEYREK ALTIN
    4104,15
  • BITCOIN
    2094049,28

TALAS’TA 15 KM’LİK SULAMA KANALI HİZMETE GİRDİ

TALAS’TA 15 KM’LİK SULAMA KANALI HİZMETE GİRDİ
552 Görüntülenme
25 Nisan 2021-15:37

TALAS’TA 15 KM’LİK SULAMA KANALI HİZMETE GİRDİ

 

15 kilometre uzunluğundaki hat sayesinde Reşadiye, Han, Harman, Tablakaya ve Yukarı Mahallerdeki mesire alanlarına sezonun ilk suyu verildi.

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Yalçın konuyla ilgili yaptığı açıklamada 60 yıllık sulama kanalını yenilediklerine dikkat çekti.

Pandemi dönemiyle birlikte yeşil alanların, bağ ve bahçelerin kıymetinin daha iyi anlaşıldığını belirten Başkan Yalçın, “Biliyorsunuz, Talasımızın Reşadiye, Han, Harman, Tablakaya ve Yukarı Mahalleleri mesire alanları, yazlıkçılarımızın bağlarıdır. Pandemi nedeniyle bağlarda  artık yaz kış konaklamaya devam ediliyor. Bağlarımızın sulanması için 1960’lı yıllarda yapılan bir sulama kanalı var. Ancak zaman içerisinde işlevini kaybetmişti. Zincidere Göleti’nden ve Erciyes’ten gelen kar sularının bir arada tasarruf edilip bu bağlara ve bahçelere gelmesi gerekiyordu. Belediye olarak biz de bu konuya el attık ve 15 km’lik hattı yeniden tadilatla kullanılır hale getirdik. İsteyen vatandaşlarımız müracaatları halinde bu sudan yararlanabilecek” dedi.

Ekolojik dengenin korunması için suyun önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Yalçın, “Bu sulama kanalıyla bölgedeki yeşil alanlarımızın canlanmasını ve diri kalmasını sağlıyoruz. Bundan dolayı da çok mutluyuz. Çünkü bir kişinin bahçesindeki ağaçlar yalnızca o kişiye ait değildir. Ağaçlar, hepimizin nefes alıp verdiği çevreye ve ekolojik dengeye katkısı olan canlılardır. Bu nedenle önemli bir hizmet gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

Başkan Yalçın son olarak da sulama hizmetinden yararlanmak isteyenlerin 26 Nisan Pazartesi gününden itibaren Talas Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi. -GA-(TALAS BELEDİYESİ)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft