• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,49
  • EURO
    34,65
  • GRAM ALTIN
    2492,89
  • ÇEYREK ALTIN
    4104,15
  • BITCOIN
    2094049,28

TALAS'TA HOCALI KATLİAMI ŞEHİTLERİ ANILDI

TALAS'TA HOCALI KATLİAMI ŞEHİTLERİ ANILDI
563 Görüntülenme
27 Şubat 2021-16:31

Talas Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Hocalı Parkı'ndaki Şehitler Anıtı önünde düzenlenen anma törenine Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Turan Derneği Genel Başkanı Ali İhsan Öztürk, Azerbaycanlı doğal gaz şirketi SOCAR'ın iştiraki Kayserigaz Temsilcilik Ofisi Müdürü Emin Mammadov ile öğrenciler katıldı.

Programda Türkiye ve Azerbaycan Milli Marşlarının okunmasının ardından Şehitler Anıtı'na çelenk sunuldu.

Törende konuşan Başkan Yalçın, Hocalı Katliamının dünya tarihine kara bir leke olarak geçtiğini belirterek, "Üzerinden 29 yıl da geçse 290 yıl da geçse unutulmaz. Ancak bununla beraber çok şükür ki geçen yıl Türkiye Cumhuriyeti’mizin de destekleriyle Dağlık Karabağ işgalden kurtuldu ve Azerbaycan topraklarına katıldı. Bu nedenle hem mutluyuz hem de gururluyuz." ifadelerini kullandı.

Turan Derneği Genel Başkanı Öztürk de Karabağ'ın gerçek sahiplerine kavuşmasıyla Hocalı'da katledilen şehitlerin kanının yerde kalmadığını belirtti.

Talas Belediyesine, parka anıt yaptırdığı için teşekkür eden Öztürk, şunları kaydetti:

"Hocalı, Karabağ gerçek sahibine kavuştu. Bu süreçte kan veren, can veren şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne, kardeş Azerbaycan'a verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Biz 7 devlet, tek milletiz. Bunun en güzel örneği buradaki anıttır. Bu anıt, Talas Belediyesi tarafından Türk milletine hediye edilmiştir ve bu hassasiyetinden dolayı Talas Belediyesine sayın başkanım nezdinde teşekkür ediyorum."

Mammadov ise Hocalı soykırımının 20. yüzyılın tüm tarihin en dehşetli trajedilerinden olduğuna dikkat çekerek, Azerbaycan'ın 29 yıl boyunca barış yoluyla topraklarını istediğini, bunu anlamayan Ermenistan'a Azerbaycan ordusunun büyük bir ders vererek topraklarını işgalden kurtardığını kaydetti.-NG-(AA)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft