Reklam

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Reklam

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
  • BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,28
  • EURO
    34,95
  • GRAM ALTIN
    2296,70
  • ÇEYREK ALTIN
    3778,33
  • BITCOIN
    2227374,97
Gazete Reklamları

TÜRKİYE RALLİSİ'NİN SON GÜNÜNDE

TÜRKİYE RALLİSİ'NİN SON GÜNÜNDE
501 Görüntülenme
21 Eylül 2020-15:53

Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen Dünya Ralli Şampiyonası'nın 5. ayağı Türkiye Rallisi'nin son gününde 38,15 kilometrelik Çetibeli etabında yarışılıyor.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığının himayesine alınan ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından düzenlenen 2020 FIA Dünya Ralli Şampiyonası'nın 5. yarışı Türkiye Rallisi, 19 ülkeden 130 sporcu ve 65 otomobilin katılımıyla sürdü.

Organizasyonun üçüncü ve son gününde pilotlar, sabah Marmaris'in Asparan mevkisindeki servis alanından çıkıp ilk olarak 38,15 kilometrelik Çetibeli etabında yarıştı.

Çok sayıda yerli ve yabancı turist de günün ilk ışıklarıyla pilotların nefes kesen sürüşlerini izledi.

Yarışseverler, sert virajlarda otomobillerin performanslarını ve pilotların sürüş becerilerini yakından takip etme imkanı buldu.

Yarışta 7,05 kilometrelik Marmaris etabında ise pilotlar zıplama noktalarıyla başlayıp asfalt zeminli özel oluşturulan alanda performanslarını ve sürüş becerilerini test etti.

Marmaris-2 etabında ise pilotlar dere yatağından çok hızlı geçerek performans sergiledi.

Bugün Marmaris ve Çetibeli etabı iki kez geçilecek, bunlardan ikincisi avantaj etabı (power stage) olacak.

Yarışların bazı bölümleri aynı zamanda helikopterden de görüntülenerek birçok ülkede canlı yayınlanıyor.

Otomobil sporcuları, 707 kilometre uzunluğundaki zorlu rallide, Marmaris ve Datça bölgelerindeki 12 özel etapta büyük bir rekabetle dereceye girmek için toz kaldırıyor.

Etaplarda bazı pilotlar araçlarıyla yoldan çıkarken bazı pilotlar ise lastik parçaladı. Ralliye katılan bazı araçlar ise yoğun toz ve yol şartlarından dolayı zarar gördü.

Yeşilbelde etabında Tanak kaza yaptı

Rallinin Yeşilbelde etabında Estonyalı pilot Ott Tanak kaza yaptı. Tanak, aracını sol taraftaki toprak bölüme çarptı.

Araç etabın güvenli bir yerine taşındı, sürücüler aracı tamir etmeye çalıştı. Ancak lastikleri çıkaran Estonyalı sürücü, hasarın tamir edilemeyecek durumda olduğunu fark etti.

Estonya Rallisi’nin galibi Tanak, takım radyosundan kazadan önce direksiyon sıcaklığıyla ilgili uyarı aldığını söyledi.

Pilotlardan Sean Johnston ise ikinci etapta meydana gelen kazanın ardından cuma akşamı mekanik sorunlar nedeniyle yarış dışı kaldı.

Etabın zorlu ve kaygan olduğunu anlatan Tanak, tüm zorluklara rağmen elinden gelenin en

iyisini yapmaya çalıştığını dile getirdi.

Üçüncü etapta yarış dışı kaldıktan sonra konuşan Tanak, "Araçta bazı direksiyon sorunları vardı. Dürüst olmak gerekirse, benim için iyi bir etap değildi. Hala çekiş yakalamaya çalışıyorum. Zemin çok yumuşak ve Ogier'in lastiği yumuşaktı. Bunun bu etap için daha iyi bir seçenek olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Finlandiyalı pilot Esapekka Lappi ise etapların zorlu olduğunu ifade etti.

Parkurlarda kalmakta bir süre zorlandığını anlatan Lappi, "Bazı değişiklikler yaptım ama yanlış yöne gittik. Yol temiz olduğunda her şey yolunda gidiyor. Yumuşak olduğunda büyük bir önden kaymayla mücadele ediyoruz. Aracı döndüremiyorum. Kendinizden emin hissetmek zor. Biraz daha yumuşak bir süspansiyon ayarı yaptım ama yanlış yöne gittik." ifadelerini kullandı.

Pilotlardan Teemu Sunnen de en büyük problemlerinin bazı etaplarda yaşadığı toz olduğunu belirterek, "Toz burada feci bir problem. Hiçbir şey göremediğim çok fazla yer oldu. Bunun yanında lastik sıkıntısı devede kulak kalır." diye konuştu.-NG-(AA)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft