Reklam

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Reklam

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
  • BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,38
  • EURO
    34,94
  • GRAM ALTIN
    2296,70
  • ÇEYREK ALTIN
    3778,33
  • BITCOIN
    2293756,99
Gazete Reklamları

VALİ GÜNAYDIN VE BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ COVİD-19 DENETİMİNDE

VALİ GÜNAYDIN VE BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ COVİD-19 DENETİMİNDE
706 Görüntülenme
17 Eylül 2020-14:41

Vali Günaydın ve Başkan Büyükkılıç, gördükleri eksiklere müdahale ederken, “Birlikte başaracağız” mesajı verdiler.

Şehrin yöneticileri olarak vatandaşlara örnek olup rehberlik etmek amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen genelge kapsamında kent merkezinde denetimlere çıkan Vali Şehmus Günaydın ve Başkan Büyükkılıç, vatandaşlarla görüşerek, esnafların pandemi tedbirlerini yerinde gördü. Sahabiye bölgesindeki Ahmet Paşa Caddesi’nde başlayan denetimlerde tek tek esnaflarla ve vatandaşlarla konuşan Başkan Büyükkılıç, salgın süresince tedbirlere uyulması gerektiğini anlattı. Maske, Mesafe ve Temizlik kurallarının artık hayatın bir parçası olduğunu ifade eden Büyükkılıç, yapılan denetimlerde pandemi süreci hakkında hatırlatmalarda bulunmayı da ihmal etmedi. Alınan önlemlerin uygulanmadığı zaman vaka sayısında artış olduğuna dikkat çeken Başkan Büyükkılıç, “Pandemi kurulunda bu kararları saatlerce tartışırken Kayserimizin ekonomik boyutunu, sosyal boyutunu göz ardı etmeyerek kararlar alıyoruz. Aldığımız önlemler yeterince uygulanmadığı zaman vaka sayısının arttığını görüyoruz. ‘Kayseri yasaklar şehri olacak ne olur dikkat edelim’ diye açıklamam olmuştu. Nitekim bu haftadaki yapılan çalışmalar sonucunda aldığımız bazı yasaklarla ilgili tedbirleri sizlerde duydunuz. O açıdan şehrimizi seviyorsak, insanımızı seviyorsak, ne olur kurallara uyalım. Sonucunda hepimiz kazanalım. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz, vatandaşımızda üzerlerini düşeni yaparsa kazanan hepimiz oluruz” dedi.

Salgınla mücadele kapsamında yapılan denetimler ve uygulanan kararlar hakkında bilgilendirmelerde bulunan Vali Şehmus Günaydın ise, “Bizler şu ana kadar bu süreci hep birlikte yürüttük.  Bundan sonra biraz daha çalışmayla gayretle inşallah önümüzdeki hafta çok daha güzel şeyleri konuşuruz” ifadelerini kullandı.

Günaydın, "Melikgazi ve Kocasinan bölgesindeki yoğunluk yaşanan çay ocaklarını kapattık. Piknik alanlarının kapatılmasına karar verdik. Geçtiğimiz hafta başlattığımız karantinaya uymayan kişilerin yurtlara yerleştirilmesi konusunda şu an kurallara uymayan 4 kişiyi devlet yurduna götürdük. Günlük 6 bine yakın insanları evinde kontrol ediyoruz. Temaslı kişilerin dışarı çıkmaması için kolluk kuvvetlerimiz 24 saat görev başında. Hastanelerimizde, yoğun bakım servislerimizde herhangi bir doluluk söz konusu değil. Aksini söyleyen varsa beraber hastanelerimize gidelim" diye konuştu.

Vali Günaydın, alınan tedbirlere rağmen Kayseri'nin vaka artışının en çok görüldüğü illerin başında gelmesiyle ilgili olarak ise, "Kayseri'de vaka artışına neden olan birçok etken var. Düğünlerde ve cenazelerde koronavirüs tehlikesinin önünü, aldığımız tedbirlerle geçtik. O kadar sık tedbirler aldık ki buradaki düğünler başka illere götürüldü. Risk kaynağımızın en büyük nedenlerinden birisi Kurban Bayramı'ndan sonra yapılan düğünlerdi. Kayseri'de koronavirüslü bazı kişiler filyasyon ekiplerine isim vermekten kaçınıyorlar. Son 1 ayda tespit ettiğimiz her bir pozitif vaka 7 tane temaslı ismi veriyordu. Şimdi test sonucu pozitif olan arkadaşlarımız sadece 3 isim veriyor. Vermediği isimler de virüsü yaymaya devam ediyor. Vatandaşlarımız lütfen filyasyon ekiplerine yardımcı olsunlar ve isimleri versinler” diye konuştu.

Vali Günaydın ve Başkan Büyükkılıç, Cumhuriyet Meydanı’ndaki otobüs duraklarında toplu ulaşım araçlarına yönelik denetimlerde de bulundu. -GA-(GİZEM ABATAY)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft