Reklam

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Reklam

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
  • BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,38
  • EURO
    34,94
  • GRAM ALTIN
    2296,70
  • ÇEYREK ALTIN
    3778,33
  • BITCOIN
    2293756,99
Gazete Reklamları

VALİ GÜNAYDIN VE BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN HATIRLATMA

VALİ GÜNAYDIN VE BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN HATIRLATMA
612 Görüntülenme
04 Eylül 2020-15:50

Başkan Büyükkılıç, yerel yönetimler olarak salgın sürecinde şehrin daha güvenilir olması için üst düzeyde bir çaba sarf ettiklerini belirterek, “Şehrimizi seviyorsak, insanımızı seviyorsak, sağlık çalışanlarımıza yük olmayalım diye düşünüyorsak; bu anlayış içerisinde hepimiz gayret gösterip, hepimiz dikkat edip, kurallara uyacağız ve vaka sayısını en aza indireceğiz” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Vali Şehmus Günaydın ile birlikte, İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen genelge kapsamında kent merkezindeki önlemleri yerinde gördü, hatırlatmalarda bulundu. Çarşı ziyaretinde sık sık vatandaşlar ve esnaflarla konuşan ve uyarılarda bulunan Başkan Büyükkılıç, Maske, Mesafe ve Temizlik kurallarına uyulmasının insan ve toplum sağlığı için önemine dikkat çekti.

Yerel yönetimler olarak salgınla mücadele kapsamında Kayseri’ de gerekli tüm önlemleri aldıklarını ifade eden Büyükkılıç, şöyle konuştu: “ Kayserimizde genel olarak kurallara uyuluyor. Ancak ihmallerin sonrasında da geometrik diziyle ister istemez vaka sayısında artış oluyor. Bunun yolunun Maske, Mesafe ve Temizlik olduğunu herkes söylüyor. Uygulamalardaki ufak ihmallerin sonrasında fatura ağır oluyor. Şehrimizi seviyorsak, insanımızı seviyorsak, sağlık çalışanlarımıza yük olmayalım diye Bu anlayış içerisinde hepimiz gayret gösterip, hepimiz dikkat edip, mesafe kurallarına uymak suretiyle inşallah vaka sayısını en aza indireceğiz”

 

“VİRÜSÜN ŞAKASI YOK”

Virüsün şakası olmadığını ve herkesin tedbirli olması gerektiğini kaydeden Başkan Büyükkılıç, “Maske, Mesafe ve Temizliğin herhangi bir bedeli yok. Kayseri geçiş bölgesi. Endüstri merkezi, ticaretin merkezi, cazibe merkezi, dört tane üniversitesi olan, Anadolu’da herkesin, ulaştığı ve bulaştığı merkez. Öyle olunca bizim çok daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor. Yakınlarımızın bu vakayla buluştuğunu gözlemliyoruz. Onlar bizim için uyarıcı. Bizler de gerek valiliğimiz gerekse belediyelerimiz gerekli önlemleri alıyor. Bu konularla ilgili her türlü gayretleri gösteriyoruz. Vatandaşlarımız da azami dikkat etmeye çalışıyor. Dediğimiz gibi ihmale yer vermemiz gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz. Toplu alanlarda bulunmamalıyız. Çocuklarımıza, gençlerimize sürekli hatırlatarak bana bir şey olmaz mantığından uzaklaşmaları gerektiğini söylemeliyiz. Çünkü onların bulaştırdığı insanlar, sıkıntıya girebiliyor. Bu işin şakası yok. Bu işin yaşı yok. Bu işin mesleği yok. Hepimizin dikkat etmesi gereken konu diye belirtiyorum. Hepinize fedakârca yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. ” dedi.

“TOPLU ULAŞIMDA HEPİMİZE GÖREVLER DÜŞÜYOR”

Toplu taşıma araçlarının tüm dünyada ve Türkiye’deki diğer vilayetlerde kullanılmasının kaçınılmaz olduğunu ve kullanırken herkese sorumluluklar düştüğünü hatırlatan Başkan Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi olarak toplu ulaşımı kontrol altında tuttuklarını belirtti.

Dezenfeksiyon işlemlerinin hem raylı sistem hem de otobüslerde yoğun bir şekilde gerçekleştirildiğini vurgulayan Başkan Büyükkılıç, “Kameralarla tüm hatlar kontrol ediyor. Olası kural ihlallerine karşı kontrol altında tuttuğumuz toplu ulaşım araçlarına gerektiğinde anında müdahale ediyoruz. Bakanlığın belirlediği kriterler çerçevesinde toplu ulaşım hizmeti sürdürülüyor. Herkesin maske altında olduğu toplu ulaşımda hepimize görevler düşüyor, daha çok duyarlılık gerekiyor.” dedi. -GA-(BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ)

 

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft