• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,57
  • EURO
    34,84
  • GRAM ALTIN
    2468,01
  • ÇEYREK ALTIN
    4060,44
  • BITCOIN
    2097378,31

VALİ VE BAŞKAN YİNE SAHADA YİNE DENETİMDE

VALİ VE BAŞKAN YİNE SAHADA YİNE DENETİMDE
483 Görüntülenme
10 Eylül 2020-16:00

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Vali Şehmus Günaydın ile birlikte Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayarak Kazancılar Çarşısı, Millet Caddesi ve Sivas Caddesi girişindeki balıkçıların bulunduğu bölgede esnaf ve vatandaşlara maske, mesafe ve temizlik konusunda uyarılarda bulundu.

Pandemi sürecindeki vaka artışlarının önüne geçilmesi adına Kayseri’de gereken önlemleri alan ve her fırsatta vatandaşlara uyarılarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ile birlikte maske, mesafe ve temizlik konusunda vatandaşları ve esnafları uyarmaya devam ediyor. Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayarak Kazancılar Çarşısı ve Millet Caddesi’nde devam eden denetimlerde vatandaşlar ve esnaflara hatırlatmalarda bulunuldu.

Denetimler esnasında değerlendirmelerde bulunan Başkan Memduh Büyükkılıç, “İnsanlarımızı seven bir anlayış içerisinde kurallara uyma bağlamında hepimiz hem nezaket kuralları çerçevesinde hatırlatmada bulunuyoruz hem de hemşehrilerimizle Sayın Valimiz ile birlikte sohbet ediyoruz. Amacımız dediğimiz gibi hem kendimizi hem karşımızdakini korumak. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyarsak şehrimizdeki sorunları en aza indirgemiş oluruz. Aksi takdirde daha sonra ister istemez daha ağır kurallarla karşı karşıya kalmak durumunda olabiliriz. Biz olayları böyle değerlendiriyoruz. Gördüğümüz kadarıyla da çarşımızdaki esnaflarımızın ya da vatandaşlarımızın yüzde 99’unun kurallara uyduğunu gözlemliyoruz. Elbette Kayseri’nin hareketli bir şehir olması, cazibe merkezi olması, endüstri merkezi olması, son süreçte de kurban bayramından bu yana ister istemez hareketliliğin fazla olmasından kaynaklı tablolar bir miktar bizleri rahatsız edecek ve arzu etmeyeceğimiz doğrultuda. Biz bir adım sonrasını düşünerek bunu daha geriye nasıl çekeriz, daha sonra daha ağır sorunlarla karşı karşıya nasıl kalmayız kaygısıyla bu uyarılarda, bu çalışmalarda bulunuyoruz. Bizlere her zaman sahip çıkan hem şeylerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda kentte kapsamlı koronavirüs önlemleri denetimi yapıldı. Vali Şehmus Günaydın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da denetimlere eşlik etti. Vali Günaydın, sokakta karşılaştığı vatandaşlarla sohbet ederek, maske ve fiziksel mesafe konusunda uyarılarda bulundu. Basın mensuplarına açıklama yapan Vali Şehmus Günaydın, 6 ay boyunca vatandaşları maske ve fiziksel mesafe konusunda uyardıklarını belirterek, "Artık uyarma dönemi bitti, ceza dönemi başladı. Kayseri'de polis ve diğer kolluk kuvvetlerimiz şimdiye kadar 7 bin kişiye para cezası yazdı. İnsanlarımız kurallara uyacak. Bu kul hakkıdır" dedi.

Vali Günaydın, özellikle karantinada olması gerekirken evinde olmayan vatandaşlara karşı farklı tedbirler uygulanacağını ifade ederek, "Bunlara hem ceza yazılacak hem de Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun yurtlarına yerleştirilecekler. Buradaki günlük masrafları da bu kurallara uymayan kişilerden alınacak. Mümkünse bu hafta sonu sokağa mecbur kalmadıkça çıkmayalım. Filyasyon ekipleri tarafından tespit edilip karantinada olması gerekirken kaçak çalışan kişilerle ilgili işlem yapıldı. Bunun önüne geçmek için tedbirler alındı" diye konuştu.

Öte yandan, Vali Şehmus Günaydın'ın katıldığı denetimlerde maske kurallarına uymayan kişilere para cezası yazıldı. Polisin ısrarına rağmen "İşim var, sigara içiyorum" diyerek maske takmayan F. S. Adlı vatandaşa 300 TL para cezası uygulandı. Ceza yazılan vatandaş, polislere sinirlenerek "Manyak mısınız? Deli misiniz" diye tepki gösterdi.

Denetimlerini Cumhuriyet Meydanı’ndan tramvay ile balıkçılar çarşısına geçerek sürdüren Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve Kayseri Valisi Şehmus Günaydın burada da vatandaşlara ve esnaflara pandemi kurallarına uyulması noktasında uyarılarda bulundu.-GA- (GİZEM ABATAY)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft