• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,49
  • EURO
    34,65
  • GRAM ALTIN
    2492,89
  • ÇEYREK ALTIN
    4104,15
  • BITCOIN
    2094049,28

YENİLENEN KADROSUYLA YENİ SEZONA GİRİYOR

YENİLENEN KADROSUYLA YENİ SEZONA GİRİYOR
548 Görüntülenme
12 Eylül 2020-10:43

Sarı-kırmızılı kulüp, 7 futbolcu transfer ederken geçen sezon kadrosunda bulunan 9 futbolcuyla yollarını ayırdı.

Galatasaray, Süper Lig'de yeni sezona yenilenen kadrosuyla başlayacak.

Ligde geçen sezonu 56 puanla 6. sırada tamamlayan sarı-kırmızılılarda, transfer dönemi hareketli geçti. Galatasaray, 5 Ekim'e kadar sürecek yaz transfer döneminde şimdiye kadar kadrosuna 7 futbolcuyu katarken, 9 futbolcuyla da yollarını ayırdı.

Sarı-kırmızılılar, Barcelona ile sözleşmesi sona eren Arda Turan, geçen sezon Demir Grup Sivasspor formasını terleten Emre Kılınç, Çaykur Rizespor'da oynayan Oğulcan Çağlayan, Kasımpaşa'nın kalesini koruyan Fatih Öztürk, Yunanistan'ın Olympiakos takımında forma giyen Norveçli Omar Elabdellaoui ile TFF 2. Lig'e yükselen Anagold 24 Erzincanspor'dan Kerem Aktürkoğlu ile sözleşme imzaladı.

Galatasaray son olarak İngiltere'nin Stoke City takımından Nijeryalı Oghenekaro Etebo'yu kiraladı.

Sarı-kırmızılılarda, geçen sezonun devre arasında sözleşmesi dondurulan Christian Luyindama ile geride kalan sezonu Belçika temsilcisi Club Brugge'de kiralık olarak geçiren Mbaye Diagne de takıma dönüş yaptı.

Kaptan 9 yıl sonra yuvasına döndü

Sarı-kırmızılı takımda bir dönem kaptanlık yapan Arda Turan, 9 yıl sonra Galatasaray'a döndü.

Altyapıdan çıkan ve kaptanlığa kadar yükselen Arda, 2011'de İspanya'nın Atletico Madrid takımına transfer oldu. İspanya'da gösterdiği performansla 2015'te Barcelona'ya transfer olan Arda, sonrasında kariyerinde büyük düşüş yaşadı.

Barcelona'da 2,5 sezon geçiren Arda, 2018 Ocak'ta Medipol Başakşehir'e kiralandı. Bu yılın ocak ayında turuncu-lacivertlilerden ayrılan tecrübeli futbolcu, Barcelona ile sözleşmesinin bitmesinin ardından Galatasaray ile sözleşme imzaladı.

Kasasından 675 bin avro çıktı

Galatasaray, kadrosuna kattığı 6 futbolcu için bonservis ücreti ödemezken sadece Etebo için 675 bin avro kiralama bedeli verdi.

Süper Lig takımları içinde en yüksek harcama limitine sahip olmasına rağmen transferde tutumlu davranan sarı-kırmızılılar, özellikle bonservis ücreti bulunmayan futbolculara yöneldi.

Galatasaray, bonservisi elinde olan Arda Turan, Emre Kılınç, Oğulcan Çağlayan, Kerem Aktürkoğlu ve Omar Elabdellaoui ile bonservis ücreti olmadan sözleşme imzaladı. Galatasaray, Kasımpaşa'dan transfer edilen kaleci Fatih Öztürk için de herhangi bir ücret ödemedi.

Galatasaray, şu ana kadar yaptığı transferden sadece Etebo için para verdi. Nijeryalı oyuncunun kiralanması için sarı-kırmızılıların kasasından 675 bin avro çıktı.

Dokuz futbolcu gitti

Galatasaray'da geçen sezon forma giyen 9 futbolcu ile yollar ayrıldı.

Geçen sezon kiralık olarak top koşturan Henry Onyekuru, Jean Michael Seri, Florin Andone ve Mario Lemina takımlarına döndü. Sözleşmesi biten Mariano Filho ve Yuto Nagatomo ile devam edilmedi.

Son 1,5 sezondur Suudi Arabistan'ın El-Nassr takımında kiralık olarak oynayan Maicon Roque de 1 milyon 430 bin avro bonservis bedeliyle bu takıma transfer oldu.

Bir sezon sarı-kırmızılı formayı terleten Adem Büyük, eski takımı Yeni Malatyaspor'a döndü.

2011'de geldiği Galatasaray'da büyük başarılar yaşayan kaptan Selçuk İnan da futbolu bıraktı. Selçuk, teknik direktör Fatih Terim'in ekibinde yer alacak.

Üç hazırlık maçı yaptı

Sarı-kırmızılılar, yeni sezon hazırlıkları kapsamında 3 hazırlık maçı oynadı.

İlk hazırlık maçında TFF 1. Lig takımı İstanbulspor ile karşılaşan Galatasaray, karşılaşmayı Mbaye Diagne'nin golüyle 1-0 kazandı.

İkinci hazırlık müsabakasında yine aynı ligde Ümraniyespor'u konuk eden sarı-kırmızılı ekip, karşılaşmadan Radamel Falcao ve Ömer Bayram'ın golleriyle 2-0 galip ayrıldı.

Son hazırlık maçında ise Süper Lig'in yeni takımı Atakaş Hatayspor ile 1-1 berabere kaldı. Galatasaray'ın tek golü, 3 bin 325 gün sonra Türk Telekom Stadı'na sarı-kırmızılı formayla çıkan Arda Turan'dan geldi.-NG-(AA)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft