• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,54
  • EURO
    34,55
  • GRAM ALTIN
    2475,26
  • ÇEYREK ALTIN
    4072,68
  • BITCOIN
    2087193,63

YOZGATLI DERNEKLER FEDERASYONU

1100 Görüntülenme
08 Kasım 2020-10:42

Dünya Yozgatlılar Konfederasyonu DUYKON’a bağlı Almanya Yozgatlı Denekler Federasyonu (AYDEF) genel başkanı ve DUYKON Hamburg Temsilci Başkanı Salih Çelik ile DUYKON Bremen başkanı  Şemsettin Yıkılmaz ve Schleswig-Holstein bölge başkanı Rıza Atamtürk’le birlikte Hamburg Başkonsolosu Yonca Sunel’e bir nezaket ziyaretinde bulundu.

Ziyarette Yozgatlılar’ın Dünya ve Almanya çapında teşkilatlanma konusundaki yayılımları ile faaliyet proğramları ve hedefleri hakkında bilgiler veren Almanya Yozgatlı Denekler Federasyonu (AYDEF) genel başkanı Salih Çelik, Başkonsolos Yonca Sunel’in makamında çok samimi bir havada gerçekleşen nezaket ziyareti dolayısıyla duyduğukları memnuniyeti dile getirdikten sonra yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki dönemde başta Kuzey Almanya olmak üzere ülke çapında aktif bir teşkilatlanmaya gidilmesi için kolları şimdiden sıvadık. Almanya’da yaşayan hatırı sayılır sayıda Yozgatlı hemşehrilerimizin varlığından yola çıkarak, bu gücü aktif şekilde harekete geçirerek, üye sayımızı arttırmak suretiyle ortaya koyacağımız ses getirici etkinliklerle Almanya’nın en yaygın ve güçlü Sivil Toplum Kuruluşu olmayı hedefliyoruz” ifadesinde bulundu.

Başkan Salih Çelik,  Almanya Yozgatlı Dernekler Federasyonu olarak başlattıkları teşkilatlanma çalışmaları sonucu, kısa sürede 16 eyalette teşkilatlandıklarını açıkladı. Çelik, Hamburg ve Schleswig- Holstein eyaletlerinde atama yoluyla Başkanlık görevine getirilen İrfan Gündoğan‘ın, aynı zamanda derneğin bölgedeki İşadamları sorumlusu, Rıza Atamtürk’ün ise Medya sorumlusu olarak da görev aldıklarını sözlerine ekledi.-SM- (HABER MERKEZİ)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft