• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,28
  • EURO
    35,08
  • GRAM ALTIN
    2432,07
  • ÇEYREK ALTIN
    4000,89
  • BITCOIN
    2113770,09

AB: MYANMAR'A KISITLAYICI TEDBİR UYGULAMAYA HAZIRIZ

AB: MYANMAR'A KISITLAYICI TEDBİR UYGULAMAYA HAZIRIZ
685 Görüntülenme
22 Şubat 2021-16:30

AB: MYANMAR'A KISITLAYICI TEDBİR UYGULAMAYA HAZIRIZ

Avrupa Birliği (AB), ordunun darbe yaptığı Myanmar'da sivil yönetimin yeniden tesis edilmesi çağrısında bulunarak, darbeden sorumlu kişilere yaptırımlara hazır olduğunu bildirdi.

Bakanların olağanüstü halin bir an önce sonlandırılması çağrısına yer verilen açıklamada, meşru sivil yönetimin yeniden tesis edilmesi ve parlamentonun açılması istendi.

Açıklamada, Myanmar makamlarının itidal göstermesi ve ülkede şiddetten kaçınılması gerektiğine dikkat çekilerek, "AB Konseyi, askeri darbenin doğrudan sorumlularını ve bu kişilerin ekonomik çıkarlarını hedef alacak kısıtlayıcı tedbirler uygulamaya hazırdır." ifadesi yer aldı.

AB ülkelerinin dışişleri bakanlarının bugün Brüksel'deki toplantısında Myanmar ile AB arasında Myanmar'ın silah ve mühimmat haricindeki ihracatının AB'ye gümrüksüz erişimini öngören ticaret sisteminin askıya alınması çağrıları yapılmıştı.

AB Konseyinin açıklamasında, "AB, durum geliştikçe kalkınma iş birliği ve tercihli ticaret dahil tüm politika araçlarını gözden geçirmeyi sürdürecektir." ifadesi kullanıldı.

AB'nin bugünkü toplantıda darbede rolü bulunan bazı askeri yetkililere yaptırım kararı alması bekleniyordu ancak açıklamada bu konuda bilgi yer almadı.-ED-(AA)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft