• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,27
  • EURO
    34,75
  • GRAM ALTIN
    2407,37
  • ÇEYREK ALTIN
    3960,24
  • BITCOIN
    2052668,13

AVUSTRALYA BAŞBAKANI MORRİSON’DAN TÜRKÇE KURBAN BAYRAMI MESAJI

AVUSTRALYA BAŞBAKANI MORRİSON’DAN TÜRKÇE KURBAN BAYRAMI MESAJI
654 Görüntülenme
30 Temmuz 2020-10:57

Yarın başlayacak Kurban Bayramı öncesi İngilizce, Türkçe ve Arapça olarak üç dilde kutlama mesajı yayınlayan Avustralya Başbakanı Scott Morrison, ‘‘Kutsal Kurban Bayramı’nı kutlayan herkesin bayramını kutluyorum.’’ ifadelerini kullandı.

Müslüman toplumun Avustralya’nın kültürel yapısına getirmiş olduğu saygınlık ve nezaketin büyük zenginlik olduğunu hatırlatan ve Kovid-19 salgını sırasında ülkedeki Müslümanların katkılarına teşekkür eden Morrison, ‘‘Bu zor dönemdeki anlayışınız ve çabalarınız için sizlere derin şükranlarımı sunarım. Ulus olarak, mücadele etmekte olduğumuz sorunlarla başa çıkma ve bu salgından kaynaklanan sorumluluğu paylaşma konusunda sabırla çalıştık. Birlik ve birbirimize bağlılığımız gibi, toplumumuzun önemli unsurları değişmemiştir. Birçok kültür ve inançlarımızla bizi Avustralyalılar olarak farklı kılan, birlikte çalışıp birbirimizi desteklememizdir.’’ görüşünü paylaştı.

Morrison mesajını, ‘‘Bu tür kutlamalar, inancı yaşama fırsatıdır. Biliyorum ki yaşamınızda bir rehber ve ışık olan inancınız, sizi ve toplumunuzu desteklemeye devam edecektir. Çabalarınız ve yaptığınız fedakarlıklarla inancınızı tam olarak yaşıyor, toplumunuza ve ülkemize bir fark yaratıyorsunuz.’’ ifadeleriyle tamamladı.

Avustralya’nın Victoria eyaleti haricindeki tüm eyalet ve bölgelerde Kovid-19 yasaklarına uyularak bayram namazı kılınacak ancak virüsün en yoğun görüldüğü Victoria’daki yasaklardan dolayı kapalı tutulan camilerde Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi Kurban Bayramı’nda da bayram namazı kılınmayacak.-SM- (AA)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft