• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,45
  • EURO
    34,76
  • GRAM ALTIN
    2407,26
  • ÇEYREK ALTIN
    3960,69
  • BITCOIN
    1878963,30

TALAS’TA DRONE İLE İLAÇLAMA DEVRİ

TALAS’TA DRONE İLE İLAÇLAMA DEVRİ
288 Görüntülenme
10 Temmuz 2023-10:23

TALAS’TA DRONE İLE İLAÇLAMA DEVRİ

Talas Belediyesi ilçe tarımına yönelik katkılarına bir yenisini daha ekledi. Tarımda teknolojiyi etkin bir şekilde kullanan Talas Belediyesi, tarım alanlarının ilaçlamasını insansız hava aracı ile yapmaya başladı.

Talas Belediyesi tarafından daha önce ekimi yapılan tarım arazilerinde hem verimli bir ilaçlama gerçekleştirmek hem de zamandan ve maliyetten tasarruf sağlamak amacıyla başlatılan uygulamada 760 dekar alan drone ile ilaçlandı.

Uygulama ile ekili alanların üzerinden traktör veya başka bir araçla geçilmediğinden %6 gibi bir oranda da ürün kaybı engellenmiş oluyor.

 “TARIM İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ”

Talas Belediyesi’nin ilçede bir ilki gerçekleştirerek başlattığı uygulama hakkında konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, tarımsal kalkınmaya büyük önem verdiklerinin altını çizerek bu konuda ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi.

Başkan Yalçın, “Hasadın en verimli şekilde olmasını amaçlıyoruz. Drone ile ilaçlamada ekinleri çiğnemeden işlem yapılması önemli bir avantaj. Bu aynı zamanda ülkemiz için de milli gelirin heba olmaması demek. Zamandan, yakıttan tasarruf sağlayacak bir uygulama. Tarımsal kalkınma yolunda ne gerekiyorsa yapacağız.” dedi. (AY) Kurum Haber

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft