• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,48
  • EURO
    34,76
  • GRAM ALTIN
    2468,01
  • ÇEYREK ALTIN
    4060,44
  • BITCOIN
    2081364,39

BAŞKAN MUSTAFA YALÇIN, GÜN ORTASI’NDA KONUŞTU

BAŞKAN MUSTAFA YALÇIN, GÜN ORTASI’NDA KONUŞTU
610 Görüntülenme
28 Mayıs 2021-16:40

BAŞKAN MUSTAFA YALÇIN, GÜN ORTASI’NDA KONUŞTU

Başkan Yalçın, özellikle kırsal mahallelerle tarımın ön plana çıkarılması için birçok yeni projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

 Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Kanal 38 ve TV 38 ekranlarında Gazeteci Gizem Abatay’ın hazırlayıp, sunduğu ‘Gün Ortası’ programının canlı bağlantı konuğu oldu. Başkan Yalçın, kırsalda tarımı desteklediklerini ifade ederek, yeni hayat geçirdikleri Süt Evi Projesi’ni ilk defa paylaştı.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, pandemi ile ilgili çalışmalardan bahsederek,“Bizler salgının geleceği söylenen dönemde önce alanında uzman hekimlerle toplantı yaparak konuyu öğrenmeye çalıştık. Bizler o anda hemen maske, mesafe ve hijyen üçlüsünü hayatımıza dahil ettik. Ardından evlere kapanılacağını anladığımız zaman ise iletişim aile başlar kitabını bastırıp, dağıtımını yaptık. Çünkü bu süreçte en çok ihtiyacımız olan şeylerden birisi idi.  Daha sonra ilçemizde 30 bin öğrenciye Türk ve dünya klasiklerinden oluşan kitap seti hediye ettik. Daha sonrasında ise 65 üstü vatandaşlarımız hiç evlerinden çıkamadılar. Onlara da tıbbi aromatik bitkiler verdik ki hayata tutunsunlar istedik. Sonra da üstü açık bir otobüs ile mahallelerde konserler verdik. Vatandaşlarımızın morale ihtiyacı olduğunu anladığımız için yaptığımız hizmetleri. Bunu dışında toplu alanlarda sürekli dezenfekte çalışmaları yaptık” dedi.

Talas’a kazandırılan 7/27 kütüphane ilgili bilgiler veren Yalçın, “Pandemi dönemi dışında kalan süreçte 7/24 hizmet verecek. Orası sadece bir kütüphane değil, meslek edindirme kurslarının da olduğu bir yer. Orta katlarda sessiz kütüphane, bir kat katta süreli yayınların olduğu yer. Kullanılan kitapların hepsi bir dakika içinde dezenfekte ediliyor. En önemlisi de engelli bireylerle ilgili bir bölüm var. Orada da görme ve işitme engellilerle alakalı çok güzel cihazlar var.  Kayseri’de böyle birkaç tane daha kütüphane olması gerekiyor” diye konuştu.

Kırsal mahallelerdeki tarıma destekleri de anlatan Yalçın, “Süt Evi projemiz için ORAN’a müracaat etmiştik. Kabul gördü ve alınan bütçeyle birlikte bunu hayata geçireceğiz. Bu projeye bizler ev sahipliği yapacağız. 22 tane kırsal mahalleden alınan sütleri süt ürünleri durumuna getireceğiz. Şu anda da sütler önemli firmalara gidiyor. Fakat bu kadar yeterli değil. Ondan öncede kırsal alanlarda ekilmeyen yer kalmasın diyerek taş toplama makinası, gübre kompost makinası, koyun yıkama banyosu, koyun kırkma makinası gibi ürünleri vatandaşlarla buluşturduk. Bir diğer taraftan da eğitim vererek, geçen hafta arıcılık kursunu açmıştık” dedi.

Yalçın, hayata geçirecek diğer projelerden de bahsederek, “Zincidere’de geçen sene yıktığımız cezaevi vardı. Yanı başında da bir okul olarak kullanılan yer vardı. Adalet Bakanlığı’ndan o binanın tahsisini aldık. Orada Türkiye çapında buna ihtiyaç hisseden grupların bizi takip ettiği bir konu olan tarihi ese4rlerin restorasyonunda ustalık yapacak olan mimari restorasyon taş ustası, mimari restorasyon ferforje demir ustası, mimari restorasyon ahşap ustası ve mimari restorasyon mermer ustası yetiştirilecek. İkinci bir projemiz ise Ali Dağı’nın füniküler sistemi ve projesi de çiziliyor. Ali Dağı’nın kuzey batı istikametinde bin 300 metre uzunluğunda bir hatta füniküler sistem olacak. Bir diğer projede Zincidere Göleti ve oranın da alanını büyüttük ve çok güzel bir mesire yeri olacak. Millet Bahçesi projesinde ise Jandarma ile bir protokol dahilinde Talas Millet Bahçesi yapacağız ama orası daha çok eğitim-öğretim ağırlıklı olacak” diye konuştu.-ED-(GİZEM ABATAY )     

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft