• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,45
  • EURO
    34,76
  • GRAM ALTIN
    2468,01
  • ÇEYREK ALTIN
    4060,44
  • BITCOIN
    1878963,30

BÜYÜKKILIÇ, FELAHİYE’DE 17'NCİ SITMAPINAR ŞENLİĞİ’NE KATILDI

BÜYÜKKILIÇ, FELAHİYE’DE 17'NCİ SITMAPINAR ŞENLİĞİ’NE KATILDI
274 Görüntülenme
07 Ağustos 2023-13:36

Felahiye İlçe Stadyumu’nda gerçekleşen 17’nci Geleneksel Sıtmapınar Şenliği’ne Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra AK Parti Kayseri Milletvekili S. Bayar Özsoy, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, AK Parti Kayseri Kadın Kolları Başkanı Emine Timuçin, Felahiye Belediye Başkanı Vural Coşkun ve ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun ile çok sayıda ilçe sakini katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı ile karşılanan Başkan Büyükkılıç, güzel bir yaz akşamında buluştuklarını belirterek, birlik, beraberlik ve dayanışma mesajı verdi.

Büyükkılıç konuşmasında, “Bu güzel insanlarımız gurbetlik, hasretlikle sınav veren kardeşlerimizdir. Hasretle Temmuz, Ağustos aylarını iple çekiyorlar, koşa koşa geliyorlar, hasretliklerini gideriyorlar. Ay yıldızlı Türk bayrağımıza, vatanımıza, milletimize, devletimize bağlı olmanın duygularıyla terennüm edip, yaşıyorlar. Bu buluşmaları bu manada çok önemsiyorum” ifadesinde bulundu.

FELAHİYE’YE KASIM AYINDA DOĞAL GAZ GELİYOR

Felahiye Belediye Başkanı Vural Coşkun’a gayreti, iyi niyeti, uyumlu çalışmaları nedeniyle teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Geçen senelerde konuşulan hep doğal gazdı. Şimdi doğal gazın çalışmaları yapılmaya başlayınca bir tereddüt kalmadı. Özvatan’ımızda yine doğal gaz ile ilgili yetkiliyi aradık. Felahiye, Özvatan’a doğal gaz ne zaman geleceğini sorduk” diyerek, 15 Kasım’da ilçede gazın yanacağı müjdesini verdi.

Başkan Büyükkılıç, Cumhur İttifakı’na vermiş oldukları desteklerden dolayı ilçe sakinlerine de teşekkür etti.

GÖĞDERE YOLU ÇALIŞMALARI HIZLA DEVAM EDİYOR

Büyükkılıç, Göğdere yolunda da çalışmaların hızla devam ettiğini vurgulayarak, “Biz sizlere minnet duyuyoruz, sizleri sırtımızda taşısak az diyoruz. Göğdere yolunun da çalışmaları devam ediyor, inşallah o da tamamlanacak. Siz bizlerin gururusunuz, yerli ve milli anlayışın sahibisiniz. Her birinizi bağrıma basıyorum” dedi.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’A İLÇEYE VERDİĞİ HİZMETLERDEN DOLAYI PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Felahiye Belediye Başkanı Vural Coşkun, Başkan Büyükkılıç’a sadece bu yıl arıtma tesisi, doğal gaz, asfalt çalışmaları, mahallelere kilitli parke çalışmaları gibi ilçeye yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür plaketi ve hediye takdim etti.

AK Parti Kayseri Milletvekili S. Bayar Özsoy da, 17 yıldır gelenek haline getirilen bu festivalde bulunmaktan onur duyduğunu ifade ederken, Felahiye Belediye Başkanı Vural Coşkun, milletvekili Özsoy’a emeklerinden dolayı plaket takdim etti.

Coşkun, MHP Milletvekili Baki Ersoy’a da plaket takdiminde bulunurken, Ersoy, birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan bu günlerde gurbetten gelen Kayserililer ile birlikte olmaktan kıvanç duyduğunu söyledi.

TARİHİ ESER ANTİK SITMAPINAR ÇEŞMESİ’NE BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ

Felahiye Belediye Başkanı Vural Coşkun ise ilçenin sembolü olan, tarihi 4 bin yıl öncesine dayanan Roma dönemi tarihi eserlerinden antik Sıtmapınar Çeşmesi’nde Valilik, Büyükşehir Belediyesi, kaymakamlık, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Felahiye Belediyesi katkılarıyla restorasyon çalışmalarını tamamladıklarını, ayrıca Büyükşehir Belediyesi ile birlikte azalan su kaynağında iyileştirme çalışmaları yapıldığını anlattı.

Şenlikte ilçe sakinlerinin sıcak ve samimi ilgisi ile karşılaşan Büyükkılıç, vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Konuşmaların ardından şenlik kapsamında halk oyunları, folklor gösterileri ve konserler ile ilçe sakinleri keyifli bir akşam yaşadı.

(AY) Kurum Haber

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft