• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,45
  • EURO
    34,76
  • GRAM ALTIN
    2407,26
  • ÇEYREK ALTIN
    3960,69
  • BITCOIN
    1878963,30

CINGI, GÜN ORTASI’NDA ERCİYES’İ DEĞERLENDİRDİ

CINGI, GÜN ORTASI’NDA ERCİYES’İ DEĞERLENDİRDİ
541 Görüntülenme
21 Aralık 2020-16:57

Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, Kanal 38 ve TV 38 ekranlarında Gazeteci Gizem Abatay’ın hazırlayıp, sunduğu ‘Gün Ortası’ programının canlı telefon bağlantısıyla konuğu oldu. Cıngı, programda birçok konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, yerli ve yabancı turistlerin Güvenli Kayak Merkezi sertifikasına ilk sahip olan Erciyes Kayak Merkezi’nde gönül rahatlığı ile kayak tatillerini yapabileceklerini hatırlattı.

Cıngı, Erciyes Kayak Merkezi’nin yeni başlayan sezonuyla ilgili olarak, “Yaz aylarında planlarımızı gözden geçirdik. Erciyes’e yurt dışından iki türlü turist geliyor. Birincisi ailesi ve arkadaşlarıyla normal tarifeli seferli uçaklarla biletlerini alıyorlar ve İstanbul aktarmalı olarak geliyorlar. İkincisi ise operatörler eliyle yapılan çalışmalardır. Bunlarda da operatörler paketleri oluşturup, hazırlıyorlar. Satışa sunuyorlar ve misafirleri getirecekleri tarihler içerisinde charter dediğimiz uçaklarla direkt olarak kendi şehirlerinden getiriyorlar. Bizlerde  bu konuda yoğun çalışmalar yaptık. Alp bölgesinde kayak merkezlerinin bu sene sezon hiç açmayacak olması da Erciyes’e yaradı ve ilk charter uçağımız Cumartesi günü şehrimize geldi. Şu anda da Ukrayna’dan gelen misafirlerimiz tatillerini yapıyorlar. Bizim ağırlıklı olarak çalıştığımız bölge Eski Sovyet Birliği ülkeleri olan Rusya, Ukrayna,Polonya gibi ülkelerdir. Planlanan Ukrayna’dan her hafta 6 uçak bir operatörün, başka bir operatörün 2 uçak idi ama Rusya Kayseri’ye uçuş izni vermedi. Polonya’dan da iki uçak idi ama pandemi nedeniyle bir uçağa düştü. Her hafta sadece charter ile 2 bin turist gelmesi bekleniyordu. Bunun yanında bir de aile ve arkadaş gruplarıyla gelenleri ekleyince 2 bin 500’e yakın haftalık Erciyes’e yabancı misafir gelecek. bu da Kayseri için çok ciddi bir rakam” dedi.

Daha sonrasında da  Erciyes Kayak Merkezi’nin dünya çapında aldığı ilk ve tek belge olan Güvenli Kayak Merkezi Sertifikası’na değinen Cıngı, “Bizim kış içerisinde Kayseri’ye ve Erciyes’e gelecek misafirlerimizi sağlık açısından güvenceye almamız gerekiyordu. Yaz içerisinde Erciyes’teki bütün işletmeler ve kayak merkezi olarak güvenlik sertifikalarını almak için yoğun çalışmalar yaptık. Bütün işletmelerimiz güvenli işletme sertifikası mevcut ve bunun yanında da dünyada 200 yıldır faaliyet gösteren bir kuruluştan ‘Güvenli Kayak Merkezi’ sertifikasını aldık. Bu sadece  Türkiye’de değil,dünyada da bir ilk oldu. Bu durum sadece ülkemizde değil, yurt dışında da büyük bir ses getirdi. Birçok turizm dergisinde de haberler yer aldı” diye konuştu.

Erciyes Kayak Merkezi’nin diğer kayak merkezlerine göre daha ekonomik olduğuna da vurgu yaparak, “Bizler işi sadece iyi bir kayak merkezi olarak yürütmek iyi bir alt yapıya sahip bölge olarak düşünmek yetmiyor. Bunun hem ülkemiz hem de dünya insanına anlatılması gerekiyor. Biz 2012 yılından beri Erciyes’i yönetiyoruz ve ilk günden beri bizler markalaşma,reklama büyük önem verdik. Bunun çok ciddi neticelerini aldık. Artık Erciyes Türkiye’de olduğu gibi dünyada da bilinir bir duruma ulaştı. Aynı zamanda bizler kayağın zengin sporu olmadığını gösterecek uygulamalarda yaptık. Büyükşehir belediyesine geçtikten sonra bilet fiyatları,dağdaki yeme-içme faaliyetleri ve ulaşım kolaylıklıları çok arttı. Bunlarla birlikte yurt içinde de çok fazla talep gelmeye başladı” dedi. -ED-(GİZEM ABATAY)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft