• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,29
  • EURO
    34,76
  • GRAM ALTIN
    2403,49
  • ÇEYREK ALTIN
    3954,65
  • BITCOIN
    2063221,85

DEV YATIRIM

DEV YATIRIM
611 Görüntülenme
15 Ocak 2021-14:34

Bir zamanlar teröre finansman sağlayan şirketleri milletin hizmetine sunan TMSF, 128 milyon lira yatırımla üretim tesisi kurdu. Erciyes Anadolu Holding şirketlerinden Bellona’nın bünyesinde hayata geçirilen üretim tesisi 600 kişiye istihdam sağlayacak. Erciyes Anadolu Grubu bünyesinde bulunan Bellona Mobilya Sanayi ve Ticaret AŞ'ye ait Bellona-6 Sandalye ve Yatak Fabrikası düzenlenen törenle açıldı.

TMSF yönetimindeki Erciyes Anadolu Grubu bünyesinde bulunan Bellona Mobilya Sanayi ve Ticaret AŞ'ye ait Bellona-6 Sandalye ve Yatak Fabrikası'nın açılış törenine katılan Özhaseki, Bellona Mobilya'yı en güzel şekilde ileriye götüren TMSF'ye teşekkür ederek, Kayseri'de güzel işler yapıldığını söyledi. Türkiye'nin bölgesinde önemli bir konuma sahip olduğuna, tarihte üstlendiği misyonundan kaynaklı zorlukları bulunduğuna işaret eden Özhaseki, "Biz millet olarak bu zorluklara rağmen güçlü olmak zorundayız. Bu coğrafya zayıf devlet kaldırmaz. Böyle bir coğrafyada güçlüyseniz ayakta kalırsınız. Değilseniz yok olup gidersiniz." diye konuştu.

Vali Şehmus Günaydın ise ülkenin güçlü olmasının çok önemli olduğunu belirterek, bu nedenle böyle yatırımlara ihtiyaç var. Son zamanlarda ilimizdeki yatırımcıların yatırım iştahı çok güzel. Bunlar sevindirici konular” dedi.

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci de fabrikanın ülkeye hayırlı olmasını dileyerek, tüm zamanların ihracat rekorunu kırıp ülkede istihdama destek vereceklerini ifade etti.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, üç organize sanayi ve bir serbest bölge ile Kayseri'nin ekonomiye önemli katkı sağladığını dile getirdi.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş da Kayseri'nin 2020'de 2,6 milyar dolarlık ihracat sınırını aştığını ve ihracatta yeni hedeflerin ve ufukların var olduğunu gösterdiğini belirterek, "Eski bir ekonomi bakanı olarak diyorum ki artık ürünlerimizin marka değerini daha da üst seviyelere çıkarmamız gerekir, kilo başına 1-1,5 dolarlık ihracatla rekabet etmemiz o kadar mümkün değil. Özellikle mobilya sektöründe kilo başına ihracat rakamlarımızı daha üst seviyelere çıkarmamız lazım. Markamızı ağırlaştıracak yolları araştırmamız, bulmamız gerekiyor." dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız da Türkiye'nin sanayi ve endüstriyel büyümesine salgın döneminde devam ettiğini vurgulayarak, böyle bir dönemde bu açılışın istihdam açısından çok değerli olduğunu söyledi.

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy ise TMSF yönetimindeki fabrikanın yüzde 90 büyüme kaydetmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, "Yönetirken başarı elde etmek hiç kolay değil. Pandemi döneminde böyle bir tesisi açabilmek kolay değil." dedi.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal’da, TMSF kayyumluğundaki şirketlerin aktif büyüklüğünün 70 milyar lira seviyesine ulaştığını belirterek, "Öz kaynak büyüklüğü hemen hemen 30 milyar liraya yükseldi, an itibarıyla istihdam sayısı 40 bin 403 olarak gerçekleşti” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Erciyes Anadolu Grubu bünyesinde bulunan Bellona Mobilya Sanayi ve Ticaret AŞ'ye ait Bellona-6 Sandalye ve Yatak Fabrikası'nın açılışı gerçekleştirildi.-ED-(HABER MERKEZİ)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft