• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,51
  • EURO
    34,79
  • GRAM ALTIN
    2468,01
  • ÇEYREK ALTIN
    4060,44
  • BITCOIN
    2058816,54

DİŞ HEKİMİ KORKUSU TARİH OLUYOR

DİŞ HEKİMİ KORKUSU TARİH OLUYOR
986 Görüntülenme
21 Kasım 2021-17:05

DİŞ HEKİMİ KORKUSU TARİH OLUYOR

NNY Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cem Gürgan, Diş Hekimliği Fakültesi bünyesindeki  diş hastanesinde yürütülen çalışmalarla ilgili açıklamalar yaptı.

 NNY Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cem Gürgan, “Hastanemiz fakültemizin akademik anlamda uygulama merkezidir. Aynı zamanda da toplumsal anlamda tedavi hizmeti veriyor. Alanlar öğrencilerinde rahatça tedavi aşamalarını takip edebilmeleri için geniş bir şekildedir. Bütün aşamalar hocalar, diş hekimleri ya da uzmanlar tarafından yapılmaktadır.  Diş hekimliğinde öğrencilerimizin mutlaka hasta tedavisi son iki yılda denenir. Bizler de hem eğitim hem hasta tedavileri için ayarladık. Bulunduğumuz bu bölümde diş eti hastalıkları, ameliyatları, tedavileri, gömülü cerrahi operasyonlar yapılıyor. Bu kliniğe ek olarak lokal müdahale odalarımız var. Bir de genel ameliyat hanemiz var. Bizler bir seansta tedavi olabilmesi için özellikle de engelli ya da korku fobisi olan hastalarımızda uyutarak tedavi ediyoruz. Konsey hangi bölümlerin tedaviye katılması gerektiğine karar veriyor. Daha sonrasında ise sırayla her branş kendi tedavisini yapıyor. Hastamızda kendini iyi hissedince taburcu ediyoruz” dedi.

Panik atak hastaları ve engelli bireyler için özel olarak çalışmalar yaptıklarını söyleyen Gürgan, “Panik atak ya diş tedavisi korkusu olanlar için ama öncesinde de engelli bireyler için bu sistemi düşündük. Çünkü engelli bireylerin tedavileri biraz daha zor oluyor. Burada önemli olan kısa sürede hizmeti yapabilmektedir. Burada önemli olan uyutulduğu sürede hastaya yapılacak tedaviyi bir defada yapmaktır. Bu ayrıca da çocuklarda da uyguladığımız bir yöntemdir” diye konuştu.   

Lokal müdahale odaları ile ilgili olarak da bilgi veren Gürgan, “Burası daha çok cerrahi işlemlerde kullanılan bir yer. Bütün cerrahi işlemler bu odalarda yapılıyor. Bunun gibi bünyemizde 9 tane odamız var. Her katta da bu odalarımızdan var. Buradaki amaç hastayı dolaştırmaktan ziyade bulunduğu bölgede tedavisini yapmaktır” dedi. -GA-(GİZEM ABATAY)   

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft