• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,31
  • EURO
    34,95
  • GRAM ALTIN
    2432,07
  • ÇEYREK ALTIN
    4000,89
  • BITCOIN
    1994700,66

DİYETİSYEN SARAR FONKSİYONEL TIP VE BİLİNMEYENLERİ ANLATTI

DİYETİSYEN SARAR  FONKSİYONEL TIP VE BİLİNMEYENLERİ ANLATTI
850 Görüntülenme
20 Mayıs 2021-17:04

DİYETİSYEN SARAR, FONKSİYONEL TIP VE BİLİNMEYENLERİ ANLATTI

Kronikleşmiş sağlık sorunlarının altında yatan beslenme, yaşam şekli, duygu durumu, genetik yapı gibi faktörlerin ve hastalığın spesifik belirtilerini elen alan fonksiyonel tıbbın kişileri bütünsel bir bakış açısıyla ele aldığını söyleyen  Dt.Selma Sarar  konuştu.

Henüz çok fazla bilinmeyen fonksiyonel tıbbın uygulayıcılarının ve eğitim sürecinin  sorulması üzerine ise Dt.Sarar; “ Hekimler diyetisyenler ,sağlık koçları fizik tedavi uzmanları ve psikologların danışmanlık hizmeti verdiğini söyledi ve üniversitelerin beslenme ve diyetetik bölümlerinden mezun olunduktan sonra kendilerini fonksiyonel tıp alanında uzmanlaştırdıklarını aktardı.

Tüm bedenin sürekli sağlıklı olmasını hedefleyen ve bu doğrultuda tedavi türlerinin ortaya konduğu fonksiyonel tıbbın tedavi ettiği hastalıklarla ilgili de konuşan Dt.Selma Sarar,” 3 gruba ayırabiliriz. Birinci grupta otonom hastalıklar var. MS, diyabet, romatoid artrit sedef  gibi hastalıklar sıralanabilir.İkinci grupta ise duygu durum bozukluklarını alabiliriz. Zihin bulanıklığı, halsizlik, veya şuan çok yayın görülen kronik yorgunluğu yer alıyor. Üçüncü grupta ise sindirim sorunları olabilir. Kronik kabızlık,şişkinlik, hazımsızlık gibi sorunlar fonksiyonel tıbbın tedavi alanına giren hastalıklardır dedi. -ED-(EMİNE DUYAN)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft