• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,35
  • EURO
    34,85
  • GRAM ALTIN
    2393,53
  • ÇEYREK ALTIN
    3937,15
  • BITCOIN
    2064528,92

ERBOSAN ERCİYAS BORU SANAYİİNDE GREV SESLERİ SÖZLEŞME MASASINDA ANLAŞMA SAĞLANAMADI

ERBOSAN ERCİYAS BORU SANAYİİNDE GREV SESLERİ SÖZLEŞME MASASINDA ANLAŞMA SAĞLANAMADI
838 Görüntülenme
02 Mart 2022-14:35

ERBOSAN ERCİYAS BORU SANAYİİNDE GREV SESLERİ SÖZLEŞME MASASINDA ANLAŞMA SAĞLANAMADI

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Özçelik-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Celalettin Korkmazyürek, “Şuanda Erbosan işyerimizde çalışanların ücretleri, Kayseri ve Türkiye ortalamasının altındadır. İşyerimizde bu işin, masa başında çözülmesi en öncelikli hedefimizdir. Burada inşa ettiğimiz iş barışının ve huzurunun zedelenmesini asla istemiyoruz. Fakat işveren tarafının teklifi, bizleri adım adım greve doğru götürüyor” diyerek toplu iş sözleşme sürecinin masa başında noktalanmasının önemine dikkat çekti.
“Biz hakkımız olmayan hiçbir şeyi istemiyoruz. Alınterimizin karşılığını istiyoruz” diyen Şube Başkanı Korkmazyürek, “Türkiye’deki enflasyonun geldiği nokta ortadadır. İçerisinde bulunduğumuz hayat pahalılığını zaten anlatmaya gerek yok. Hal böyle iken, emekçiye kısıtlı bir oranda ücret artışı yapmak, alınteri akıtan çalışanlara haksızlık olur. Bizim yerimiz grev alanları değil, tezgahlarımızın başlarıdır. Bu nedenle aynı gemide olduğumuzu düşündüğümüz ve sosyal ortak olarak gördüğümüz Erbosan işveren vekillerimize bir kez daha çağrı yapıyoruz. Gelin, emeğinden başka sermayesi olmayan işçi kardeşlerimizin hak ettikleri ücretleri verin. Gelin, hayat pahalılığı karşısında Erbosan’ın fedakar emekçilerinin ezilmesine izin vermeyelim. Gelin, bu işi masa başında, işyerimizin maddi dengelerini zedelemeden fakat emekçilerin yüzünü de güldürecek şekilde sonuçlandıralım. Çarşı-pazar ateş pahasıyken, gelin, bu çağrımızı karşılıksız bırakmayın” ifadelerini kullandı.
İşçiye verilmeyen her bir kuruşun bile işverene verimsizlik olarak döndüğü gerçeğinin de altını çizen Korkmazyürek, “İşçinin mutsuz olduğu bir çalışma ortamında verimliliğin üst seviyelerde olmayacağı da bir gerçek. İşveren tarafı, bu durumu da göz önünde bulundurarak, haklı ve makul taleplerimizi karşılamalıdır” diyerek işveren tarafını masaya davet etti.

-ED-(HABER MERKEZİ)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft