• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,45
  • EURO
    34,76
  • GRAM ALTIN
    2468,01
  • ÇEYREK ALTIN
    4060,44
  • BITCOIN
    1878963,30

GACERİN BU SENEKİ HASADI YAPILDI

GACERİN BU SENEKİ HASADI YAPILDI
776 Görüntülenme
11 Ağustos 2021-13:47

GACERİN BU SENEKİ HASADI YAPILDI

 

Bu senenin kurak geçmesinden dolayı istenilen verimi alamadığını ama insanların gaceri tanıyıp tercih etmeleri için elinden gelen gayreti göstermeye devam edeceğini belirten Özdemir “Gacerin daha çok yaygınlaşması ve üretiminin kolaylaşması için Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç’a ve Cabbar Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Üretimimizin seri hale gelmesi için eleme makinesi alarak bizleri sevindiren Memduh Başkanımdan Allah razı olsun. İnşallah diğer çiftçi kardeşlerimizde gacer ekerler de gacer üretimi ile ilgili alt yapı sorunlarını çözeriz. Sayın Belediye Başkanım Mehmet Cabbar’a da gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ediyorum” diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Eski popülasyonlardan kaplıca buğday grubundan ata form olan ve yöre halkının Gacer olarak isimlendirdiği bitki Cumhurbaşkanlığı tohum gen bankasına kaydı yapılan   Develi yöresi ve çevresinde yetiştiriliyor. Daha çok kıraç ve dağlık alanlarda yetiştirilen Gacerden; ekmek, çorba, börek, pilav, dolma, yaprak dolması gibi her türlü yemek yapılabiliyor. Kaplıca buğdaylar grubunda yer alan Gacer bu grupta yer alan diğer bitkilere de alternatif bir ürün. -GA-(DEVELİ BELEDİYESİ) 

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft