• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,28
  • EURO
    35,08
  • GRAM ALTIN
    2432,07
  • ÇEYREK ALTIN
    4000,89
  • BITCOIN
    2113770,09

“KARANTİNA KURALLARINI İHLAL EDENLER KUL HAKKINA GİRİYOR”

  “KARANTİNA KURALLARINI İHLAL EDENLER KUL HAKKINA GİRİYOR”
622 Görüntülenme
08 Ekim 2020-15:53

Çağan Medya Haber Merkezi Müdürü Mesut Koç’un hazırlayıp sunduğu Habercinin Saati programının bu haftaki konuğu İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven oldu.

İçinde bulunduğumuz camiler ve din görevlileri haftası nedeniyle gerçekleştirilen programları anlatan Şahin Güven, Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ Bölgesinde 30 yıl aradan sonra yeniden ezan seslerinin yükseldiğini belirtti. Tarihi süreç içerisinde yaşanan gelişmelere de dikkat çeken Güven, “Her ne kadar aramıza birçok engeller girmiş olsa bile şunu bilelim ki Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu yıllarda Azerbaycan devleti de kuruldu. İki yıl kadar ayakta kalmıştı ondan sonra da özellikle Sovyetler Birliği işgal etti. Bizlerle aramıza engel koydular. Normalde Azerbaycan’ı Ruslar işgal ettiği zaman Azeri kardeşlerimize sizin diliniz Osmanlı Türkçesi’nde yazılan değil, sizinki Latince diyerek onlara dikte ederler. Türkiye Latinceye geçince bu kez de onlara Kiril alfabesini dayatırlar. Dilin ne kadar önemli olduğunu bilmemiz gerekiyor. Sözlü kültürde hepimiz biliyoruz ki Azeri kardeşlerimizle çok rahat anlaşıyoruz”dedi.        

Koronavirüsle mücadele konusunda yapılan çalışmaları da değerlendiren Müftü Şahin Güven, maske mesafe ve temizlik konusuna bir kez daha dikkati çekti. Özellikle karantina kurallarını ihlal eden kişilere seslenen Güven, “Koronavirüs testi pozitif olan kişilerin bilerek dışarıya çıkmaları ve karantina kurallarını ihlal etmeleri kul hakkına giriyor” dedi. -GA-(GİZEM ABATAY)

 

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft