• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,51
  • EURO
    34,79
  • GRAM ALTIN
    2468,01
  • ÇEYREK ALTIN
    4060,44
  • BITCOIN
    2058816,54

KARAYEL,MUSİLAJ KOMİSYONU ÜYELERİ İLE MARMARA DENİZİ İNCELEMESİNE KATILDI

KARAYEL,MUSİLAJ KOMİSYONU ÜYELERİ İLE MARMARA DENİZİ İNCELEMESİNE KATILDI
745 Görüntülenme
09 Eylül 2021-16:02

KARAYEL,MUSİLAJ KOMİSYONU ÜYELERİ İLE MARMARA DENİZİ İNCELEMESİNE KATILDI 

TBMM Müsilaj Araştırma Komisyonu üyesi AK Parti Kayseri Milletvekili Dr. İsmail Emrah Karayel, TBMM Müsilaj Araştırma Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir Başkanlığında 18 üye milletvekili ile birlikte, Marmara Denizi inceleme programı kapsamında Yenikapı Arıtma Tesisi Projesi İncelemesi yaparak tesisin ve arıtma sistemlerinin çalışması hakkında bilgiler aldı. 

 

Müsilajın etkileri ve su altındaki durumunun gözlenmesi için Büyükada'da Marmara Su Altı Merkezi’nin desteğiyle tüplü dalış gerçekleştirdi. 

 64 sanayi işletmesinin atık suyunu başarılı bir şekilde arıtan Tekirdağ Ergene-1 Organize Sanayi Bölgesi İleri Biyolojik Atık Su Arıtma tesisini inceledi 

TBMM Müsilaj Araştırma Komisyonu Kocaeli Başiskele Kullar İleri Biyolojik Arıtma Tesisi İncelemesi ile devam etti.  İzmit Körfezi'ndeki İnceleme programında; Komisyon Üyeleri 6 kişilik gruplar halinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Deniz Uçağı ile incelemelerini havadan gerçekleştirerek. 

Müsilajın deniz üstü yayılımını ve durumunu havadan görme imkânı buldu. 

 2011 yılından itibaren Su kirliliği Kontrol yönetmeliğine uygun olarak Marmara denizine arıtılarak deşarj yapılan Yalova İleri Biyolojik Atıksu Arıtma tesisinde incelemeler yaptı.    

Musilaj Komisyon üyeleri, Bursa Gemlik İleri Biyolojik Atıksu Arıtma tesisinde inceleler ve brifingler sonrası Gemlik Körfezi'nde müsilajın görüldüğü farklı noktalarda incelemelerini tamamladılar. -ED-(AK PARTİ)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft