• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,48
  • EURO
    34,76
  • GRAM ALTIN
    2468,01
  • ÇEYREK ALTIN
    4060,44
  • BITCOIN
    2081364,39

KAYSERİLİ HAYIRSEVERLERDEN ADIYAMAN’A 250 KONUT DESTEĞİ

KAYSERİLİ HAYIRSEVERLERDEN ADIYAMAN’A 250 KONUT DESTEĞİ
307 Görüntülenme
24 Ağustos 2023-11:40

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Adıyaman Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma ve Adıyaman Hastane Farklı Seviyeli Kavşağı Açılış Töreni’ne katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da canlı bağlantı ile katıldığı törende, Adıyaman’ın 8 farklı noktasında yapılacak olan 5 bin bağımsız birimin temeli atıldı. Adıyamanlı depremzedeler için Kayserili hayırseverler de 250 konut yapacak.

KAYSERİLİ HAYIRSEVERLERDEN ADIYAMAN'A 250 KONUT

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin öncülüğünde organize olan Kayserili hayırseverler de Adıyamanlı depremzedeler için 250 konut inşa edecek. 10 Ağustos'ta gerçekleştirilen Kahramanmaraş Kentsel Dönüşüm Toplu Temel Atma Töreni'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kayseri bakalım kaç konutla bu işe katılacak? Bunu da göreceğiz." diyaloğu üzerine Bakan Özhaseki’nin Kayseri adına söz verdiği 250 konutun da temeli atıldı. Kayserili hayırseverlere desteklerinden dolayı teşekkürlerini dile getiren Özhaseki yaptığı konuşmasında, “Bir taraftan Erdemoğlu Holding Besnili bir hemşehrimiz Ali Erdemoğlu burada 1000 konuta başlıyorlar. Bir taraftan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Bolat bey de 1000 konuta başlıyorlar. BAYKAR da epeyce konuta başlıyorlar ama 350’sini burada başlıyorlar. Bir taraftan da benim hemşehrilerim Kayserililer, Sayın Cumhurbaşkanımızın da sözünü yerde bırakmadılar. Allah razı olsun 250 konuta başlıyorlar. Yani bugün 5 bin konutun, iş yerinin temelini atarken bunun 2 bin 600’üne hayırseverler, 2 bin 400’üne de biz devlet olarak, Bakanlık olarak başlıyoruz.” diye konuştu.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN VERDİĞİ SÖZLERİN HEPSİNİ YERİNE GETİRECEĞİZ”

Depremlerde yıkılan 850 bin bağımsız birimi gece gündüz demeden çalışıp yapacaklarını belirten Özhaseki, “14 milyon insanın etkilendiği bir ortam şu anda tam 680 bin evimiz yıkıldı, 170 bin de iş yerimiz dükkanlarımız veya ahır gibi tek katlı yerlerimiz hasar gördü. Yani ortalama 850 bin civarında bağımsız birimi biz devlet olarak yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız da biz de o 1 milyon 900 bin insanımız evlerine dönünceye kadar, sağlıklı yapacağımız konutlarda oturuncaya kadar uyku uyumayacağız, tatil yapmayacağız.Gece gündüz demeden çalışacağız. Şundan hiç kimsenin endişesi olmasın, Cumhurbaşkanımız ne söz vermişse inşallah onların hepsini yerine getireceğiz.” ifadelerini kullandı.

“YERİNDE DÖNÜŞÜME 190 BİN BAŞVURU OLDU”

Yerinde Dönüşüm projesinin de yoğun ilgi gördüğünün altını çizen Bakan Özhaseki, “Değerli kardeşlerim bir taraftan da sizler biliyorsunuz Yerinde Dönüşüm projesi başlattık. Şu ana kadar biraz önce baktım 190 bin civarında vatandaşımız yerinde dönüşüm için müracaat etti. Aslında yüz doksan bin vatandaşımız 250-300 bini de temsil ediyor. Çünkü apartman içerisinden yarısına kadar vatandaşımız müracaat ettiğinde biz tamamını oradan istifade ettireceğiz ve işe başlayacağız. İlk etapta 500 bin lira hibe ve 800 bin liraya kadar da kredi vereceğiz. İş yerleri için de 250 bin lira hibe, 500 bin liraya kadar kredi vereceğiz. İki yıl hiç ödeme olmayacak. Sonra da on sene içerisinde sıfır faizle geri ödemesini isteyeceğiz. Bunları yaparken de kırmızı çizgilerimizden taviz vermeyeceğiz. Evlerimiz yapılırken ruhsattan başlayarak mesken safhasına kadar her bir aşamada birebir denetleyerek evlerimizi yapmaya çalışacağız.” dedi.

“ORTA HASARLI BİNALARI GÜÇLENDİRMEYLE UĞRAŞMASINLAR”

Orta hasarlı binaların da depremlerde çok yorulduğunu dile getiren Özhaseki, güçlendirmek yerine yeniden yapılmasını önerdi. Özhaseki, “Naçizane bana sorarsanız, güçlendirmeyle uğraşmayın. Bu binalar yorulmuş binalar. Üzerinden büyük depremler geçti. Arkasından binlerce artçıya muhatap oldu. Ve o binalar iyice yorgun. Ve yeni bir depreme dayanabilecek binalar değil. Şu anda Sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatıyla bizler bir prensip kararı aldık. Eğer orta hasarlı bina sahipleri; ‘bizi de ağır hasarlı gibi görün, biz de yıkalım, biz de şu avantajlardan istifa edelim, işe başlayalım’ derlerse, başımızın üstüne. O vatandaşlarımızın hepsi de bundan sonra güçlendirmeyle falan uğraşmasınlar. Gelsinler burada bize müracaat ederek inşallah evlerini sağlıklı bir şekilde yapsınlar.” diye konuştu.

 

“GELİN BU YÜKÜ BERABER KALDIRALIM”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da törene canlı bağlantı ile katıldı. Erdoğan yaptığı konuşmasında, “Depremin üzerinden 200 gün geçmişken hala yüreklerimiz yanıyor. Asrın felaketi karşısında ne 6 Şubat'ta ne de o günden bugüne geçen zamanda asla umutsuzluğa kapılmadık. Devletimizin tüm imkanlarını depremzedelerimiz için seferber ettik. Bizim gözümüz ve kulağımız hep deprem bölgesinde oldu. Seçimlerden zaferle çıkıp çalışmalarımızı daha da hızlandırdık. Kabine toplantılarımızda ana gündem maddemiz hep depremdi. Depremin izlerini ortadan kaldırıyor ve canla başla çalışıyoruz. Buradan bir kez daha spor kulüplerimize ve şirketlerimize depremzedeler için harekete geçmesi için çağrı yapıyorum. Gelin bu ağır yükü beraber kaldıralım. Temelini attığımız konut ve işyerlerinin ve kavşağın şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde Adıyaman Kentsel Dönüşüm Projesi Temeli atıldı ve Adıyaman Hastane Farklı Seviyeli Kavşağı’nın açılışı gerçekleştirildi. (AY) Kurum Haber

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft