• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,35
  • EURO
    34,84
  • GRAM ALTIN
    2393,53
  • ÇEYREK ALTIN
    3937,15
  • BITCOIN
    2030285,36

KILIÇ, “BU YIL GRİP VAKASI GÖRÜLMEDİ”

KILIÇ, “BU YIL GRİP VAKASI GÖRÜLMEDİ”
773 Görüntülenme
04 Şubat 2021-16:54

KILIÇ, “BU YIL GRİP VAKASI GÖRÜLMEDİ”

Programda Covid-19 pandemi sürecinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. İsmail Kılıç, vatandaşların alınan tedbirlere uymaları gerektiğinin önemini de vurguladı.

Halk Sağlığı hizmetleri Başkanı Dr. İsmail Kılıç ve İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Birim Uzmanı Dr. Serpil Uğurlu Kanal 38 ve TV 38 ekranlarında yayınlanan Gazeteci Gizem Abatay’ın hazırlayıp, sunduğu Muhabirin Günlüğü programının bu hafta ki konukları oldu. İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. İsmail Kılıç, bu yıl salgın tedbirleriyle birlikte ülke genelinde grip vakalarının hiç görülmediğini de söyledi. 

İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. İsmail Kılıç, Covid-19 pandemisiyle ilgili açıklamalarda bulunarak, “Pandemi süreciyle hayatımızdaki bir çok olay değişti. Sevdiklerimizden bile uzak kaldık. Aylarca annemi ziyareti gitmedik, aylarca çocuklarımdan uzak kaldım. Bu salgında insanlarla aranıza 2 metre mesafe koyarsanız korunmanız mümkün bir hale gelebilir” dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. İsmail Kılıç, vatandaşlara çağrıda bulunarak, “ bu salgınla mücadelede en önemli detaylardan birisi filyasyondur. Bizler vakadan başlayarak ilk kaynağa ulaşmaya çalışıyoruz. İlk kaynağı tespit edip izole ederseniz ve bundan hastalığı alanları da izole edip karantinaya aldığınız zaman toplumda bu hastalığın yayılmasını önleyebilirsiniz. Ne yazık ki bazen insanlar iş kaygısıyla ya da başka kaygılarla hasta olduklarını ya da temaslı olduklarını gizliyorlar. Hastalığın kuluçka süresi 5-6 gündür. Bir kişiyle oturdunuz  diyelim bu kişide ortalama 5-6 gün sonra semptomlar başlıyor. Üstelik bir kişi hastalığı ortalama 3-4 kişiye bulaştırıyor. Bir kişinin bulaştırıcılık süresi 7-10 gün kadardır. Bu nedenle de temaslıların kesinlikle filyasyon ekiplerine bildirilmesi gerekiyor” diye konuştu.  

Kayseri’de vaka sayısının alınan tedbirlerde düştüğünü hatırlatan Kılıç, “Şu an Kayseri’de maske takmayan göremezsiniz. Karantina ihlali de ciddi anlamda azaldı. Bununla birlikte de vaka sayımızda azaldı. Vakaların azalması dağlıkçı olarak bizleri de mutlu etti” dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Birim Uzmanı Dr. Serpil Uğurlu, çalışmalarla ilgili yapılan detayları paylaşarak, “Bünyemizde kurduğumuz 220 20 38 numaralı hatlardan arkadaşlarımız vatandaşlarımızın Covid-19 ya da aşı uygulamaları ile ilgili soruları ya da sorunlarına cevap vermektedir. Bizlerde her konuda destek olmaya çalışıyoruz. Üstelik burada sadece sağlık çalışanları değil, başka kurumlardan destek veren çalışan arkadaşlarımızda var. Bu konuda bizlere destek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. İsmail Kılıç, bu yıl ülkede hiç grip vakası görülmediğini vurgulayarak, “Geçtiğimiz yıl kendimiz olmasak bile aile bireylerden birisi mutlaka grip olmuştur. Bu sene ise henüz böyle bir vaka görülmedi. Bu sene ise işin ciddiyeti böyle olunca maske,mesafe ve hijyene dikkat edilince grip vakaları görülmedi. Sosyal izolasyon kapsamında kapalı  alanlarda uygulanan kısıtlamalarla birlikte de grip vakalarını görmedik” diye konuştu. -ED-(GİZEM ABATAY)

 

    

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft