• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,27
  • EURO
    34,71
  • GRAM ALTIN
    2407,37
  • ÇEYREK ALTIN
    3960,24
  • BITCOIN
    2037365,92

ÖZHASEKİ ORTAK YAYININA KONUK OLDU

ÖZHASEKİ ORTAK YAYININA KONUK OLDU
732 Görüntülenme
11 Mayıs 2021-17:45

ÖZHASEKİ ORTAK YAYININA KONUK OLDU

Aralarında Çağan Medya Genel Müdürü Deniz Çağan’ın da bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özhaseki, ülke, dünya ve Kayseri gündemine değindi.

Kumsmall alışveriş merkezinde gerçekleştirilen ortak programa Kayseri’de yayın hayatına devam eden televizyonlardan temsilciler katıldı.

Sözlerinin başında İsrail polisinin Mescid-İ Aksada müslüman halka yönelik yaptığı zulmü ve şiddeti değerlendirdi.

Hızlı tren konusunun sorulması üzerine Özhaseki, “Kayseri’ye yapılacak projeleri bire bir takip ediyoruz. Kayseri’de yapılan kamu yatırımları var. Bunların bir kısmı 10-15 sene  öncesine dayalıdır. Havaalanının genişletilmesi en sonda gerçekleşti. Böyle bir havalimanı şehir merkezine 5-7 dakikalık havalimanı büyük bir avantajdır. 1995 yılında hava ikmalin taşınması ve park yapılması ile ilgili ilk dilekçemi vermiştim. Bugün gerçekleşti bundan da müthiş bir mutluluk duyuyorum. Yine bakanlık döneminde raylı sisteminin içinde bulunduğu Kumsmall’a bile gelmesi gibi bir fikir vardı. Raylı sistem önce termianele, şehir hastanesine sonrada buraya gelmeliydi. Böyle bir ortamda Ulaştırma Bakanı Ahmet beyi Kayseri’ye getirdim.O da tama dedim ve  Ankara ve İstanbul gibi birkaç büyükşehrinb dışında onlar hiç raylı sistem ihalesini merkezi bütçeden yapmıyorlar. Burada da bizim 3 ya da 4.olacak. butası da başladı. En çok istenilen konu hızlı tren meselesi ve uygulama projesi dahi bitti. Kredi görüşmeleri yapılıyor. Ekonomik koşullardan dolayı hadi başlayın denilmiyor. Bir sıkıntı yok ve kısa sürede başlar” dedi.

Çağan Medya Genel Müdürü Deniz Çağan’ın yerel yönetimler yasası ve seçimlerde değişiklileri sorması üzerine Özhaseki, “yerel yönetimler tüm dünyada güç kazanan yönetimlerdir. Avrupa’da yıllarca süren bir yerel yönetim anlayışıyla kurumsal bir içerik kazanmıştır. Orada temel ilkelerde yerindelik ilkesi daha çok ön plana çıkmış ve belediyeler çok daha güçlüler. Biz yerel yönetimleri güçlendirmekten yanayı. Ak Parti döneminde de yerel yönetimlere o kadar çok yetki verildi ki bazı arkadaşlar belediye iki şey yapamaz her şeyi yapabilir diyorlar. Bir para basamaz iki adam asamaz. Onun dışında her şeyi yapar belediye. Yasaya eklenen bir maddeyle ile de belediyeler her şeyi yapabilecek hale geldiler.  Büyükşehir Belediyeler yasası için yarı bir pay olarak gelirler de artırıldı. Şimdi bir takım ihtiyaçlar var ve bunları da 7 başlık halinde çalıştık. Kiminde ilçe belediyelerindeki kavgaları giderebilecek kiminde imarda yeni bir taskım yeni düzenlemeler, kiminde öz gelirleri artıracak birtakım düzenlemeler var. Bunun kendi içimizde netleştirip ittifak ortağımız ve daha sonra da diğer partilerle birlik içinde bunu sürdürmemiz gerekiyor. Geçenlerde İstanbul Grup başkanvekili arkadaşımız televizyonlarda belediye çalışmalarını anlattı. Bir taraftan bu büyükşehir meclisleri Ak Parti’nin elinde diye ağlak ağlak gezen başkanlar var. Baktım 2 bin 170 karar gelmiş ve 60’ı reddedilmiş. O reddedilenlerde Büyükçekmece’de bir arsanın üzerinde bir yeşil alanı bozmak istemişler. Nasıl önünüzü kesiyor meclis? Peki işçileri çıkarmayacağız dediler. Ya çıkardıkları işçi sayısı? Sadece HAK-İŞ federasyonuna bağlı 15 bin civarında emekçiyi işinden ettiler. Her bir tarafından tuhaf bir tavır olan partiye karşı ben bu hazırladığım yetkiyi nasıl götüreyim? Yasada dersimize çok çalıştık. Bir gün getireceğiz razı olurlarsa ne ala ve bir haftada 100 maddeyi bile geçiririz. Yoksa da biz doğru bildiğimizi yapacağız” dedi.

 

Çağan Medya Genel Müdürü Deniz Çağan’ın yerli aşı çalışmalarında son durumun sorulması üzerine Özhaseki, “Türkiye’deki aşı çalışmalarında 10-11 şehir içerisinde olanlardan birisi Kayseri’dir. Daha önce Süleyman Çetinsaya’ların yaptırdığı aşı merkezinde  Aykut Özdarendeli hoca müthiş  bir çalışma ortaya koydu. İkinci fazı da bitirdiler ve 3.fazın ruhsatlarının izinlerinin alınması süreci var. O da bitince buradaki aşı çalışmaları tüm Türkiye’ye yapılacak. 2-3 ay içerisinde yerli aşımızda uygulanır diye düşünüyorum” diye konuştu.

Çağan Medya Genel Müdürü Deniz Çağan’ın yerli aşı çalışmalarında  son durumun sorulmasına üzerine Özhaseki, “Türkiye’deki aşı çalışmalarında 10-11 şehir içerisinde olanlardan birisi Kayseri’dir. Daha önce Süleyman Çetinsaya’ların yaptırdığı aşı merkezinde  Aykut Özdarendeli hoca müthiş  bir çalışma ortaya koydu. İkinci fazı da bitirdiler ve 3.fazın ruhsatlarının izinlerinin alınması süreci var. O da bitince buradaki aşı çalışmaları tüm Türkiye’ye yapılacak. 2-3 ay içerisinde yerli aşımızda uygulanır diye düşünüyorum” diye konuştu.

Çağan Medya Genel Müdürü Deniz Çağan’ın anayasa değişikliği konusuyla ilgili sorduğu soruya  Özhaseki, “Anayasa çalışmaları bundan birkaç ay önce sayın Cumhurbaşkanımız tarafından dile getirildi. Gerçekten ihtiyaç var. 80 ihtilalinden sonra yapılmış olan anayasada bir takım değişiklikler yapıldı. Burada sivil iradeler anayasa yapamaz mantığının yıkılması gerekiyor. Günün şartlarında milletin ihtiyacı neyse değiştirilsin ve devam edelim Milliyetçi Hareket Partisi kendi içinde çalıştı ve 100 maddelik bir tavır ortaya koydu. Bizim arkadaşlarımızda çalışıyor ama anayasa komisyonunda ben yokum.  Bire araya gelip iktidar cephesinin anayasa teklifini bütün millete açıklayacak. İstiyoruz ki muhalefette iyi niyetle baksın. İşin başında başbakanlık sistemi yeniden gelsin diyorlar. Bundan sonra cumhurbaşkanını halk seçmesin meclistekiler seçisin.bunu millete nasıl teklif edeceksiniz? Onlardan çok çektik zaten biz. Böyle bir ortamda biz iyi niyetimizi ortaya koyarak düşündüğümüz anayasayı teklif edeceğiz. Referanduma götürmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu konuda önemli olan bizim doğru tavrımız ve irademizdir. Önümüzdeki döneme görüşmeyi düşünüyoruz.  Seçim barajının  indirilmesi, barajın tüm kaldırılması gibi konularda tartışılıyor” dedi.

Çağan Medya Genel Müdürü Deniz Çağan’ın Erciyes’teki jeotermal çalışmalarına dair sorusuna da açıklık getiren Özhaseki, “Erciyes’te DSİ, Karayolları, Jandarma ve kamu tesisleri vardı. Özel idarede otel yaptırmak için çıktığında yanlış bir seçimle tam pistin ortasına bir otel yaptırdılar. Bir nimet or5ada duruyor ve kimse farkında değil. Belediye başkanlığının ilk yıllarında benden bir adam sürekli Erciyes’e görevlendirilmesini istiyordu. Anladım ki orada 3 ay çalışıp, 9 ay el ense yapılıyormuş.  O günlerde bütçenin tamamı zarardaydı. Oradaki tüm kamu tesislerini sattırdık.  Sonrada bizim çalışmalar başladı derken 10 yıl kadar direkt emek verdik. Şimdi teleferiklerin çıktığı tepelerde izimin olmadığı yerler yoktur. Şimdi bir idare kurduk ver o hizmetleri dışarı satarak para kazanıyoruz. Orayı da 12 aya çıkarak birkaç proje var. Birisi yüksek irtifa merkezi, spor merkezi ve sıcak su olacak. Şu anda  bin 500 dereceye kadar inildi ve 40 derece sıcaklık bulundu. Önümüzdeki 1 ay içerisinde bu müjdeyi verebiliriz. Yeni otel çalışmaları da hızla başladı ve orada 10-15 tane otel var. Kayseri’deki ekonomiye en önemli girdi oradan olmaya başladı. Sıcak olduğuna yüzde 100 inananlardanım. Devletin kurumları da inanıyor bunlara. O zamanda Erciyes’in batı tarafından çıkardığımız su 55-60 derecede o suyu bu tarafa ısı geçirmez borularla taşıyıp, otellere o suyu vereceğiz”

Çağan Medya Genel Müdürü Deniz Çağan’ın Kayseri-Ankara otobanın gibi bir çalışmanın söz konusu olup olmadığını sorması üzerine Özhaseki, “Ankara Kırıkkale yolu 300 km kadar bir yol, yeni açılan Adana’dan Urfa’ya devam eden otobanda Kırşehir’e 30 km mesafeden geçiyor. Biz buradan Ankara çift yolunun yapılması için epeyce gayret ettik. Çift yollar yapıldı neredeyse Mucur’a yakın bir yere kadar otoban gibi. Oradan Adana otobanına bağlanması bir 30 km ve bu bir takım orada eksiklikler var bunlar içinde ben Karayolları Genel Müdürüyle görüştüm. Bu sene programa aldılar ve bitirecekler. O zamanda 100 km kadar bu çift yola gideceğiz” dedi.-ED-(GİZEM ABATAY)                             

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft