• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,40
  • EURO
    34,95
  • GRAM ALTIN
    2444,47
  • ÇEYREK ALTIN
    4028,25
  • BITCOIN
    1976729,49

SANAT İLE GEÇEN YARIM ASIR

SANAT İLE GEÇEN YARIM ASIR
989 Görüntülenme
21 Mayıs 2021-17:16

SANAT İLE GEÇEN YARIM ASIR

Sanat ile ilgilenmeye küçük yaşta başladığını ve ilk eğitimini babasından aldığını söyleyen Gürpınar;” İlkokul öğretmenimden de tiyatro ve resim eğitimi aldım. Daha sonra Kayseri Lisesi’nde ve Gazi Eğitim Enstitüsü’nde eğitimim sürecim devam etti. Çok kişiden eğitim aldım ve halen de almaya devam ediyorum. Bu sanat bir yol insan bu yolda kendini bulacak. Kısa bir yolculuk değil. 50 yıl oldu ama ben yolun başındayım. Çocuklarımda benim gibi güzel sanatlar alanında eğitim aldılar. Babadan oğul’a geçen bir gelenek misali” dedi.

Araştırmacı- yazar Ziya Şahin ise Hasan Gürpınar’ın anıların yer aldığı derleme bir kitap yazarak Gürpınar’a hediye etti. Şahin; “İnsan hafızası unutkandır. Yaşanılanları unutuyor ama kitaplar geçmişten günümüze gönül köprüleridir. Bizde gelecek nesillere Hasan Gürpınar’ın hatıralarını aktarmak kültür mirası olarak taşımak istedik. O zor bir kulvarda fırçası ile yer almaya çalıştı. Sanat gönül işidir. Sanatçı ise gönül eri. Bu insanlar kolay yetişmiyor. Sanatçılara ihtiyacımız var nicelerinin yetişmesini ve Kayseri’yi Erciyes’i temsil etmesini istiyoruz” dedi.

Kokteyl, pasta kesimi ve kitapların günün anısına imzalanmasıyla sona erdi.-ED-(EMİNE DUYAN)

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft