• BIST 100
    115.140.23
  • USD
    32,56
  • EURO
    34,82
  • GRAM ALTIN
    2468,01
  • ÇEYREK ALTIN
    4060,44
  • BITCOIN
    2073356,05

ŞEHİT TEĞMEN KOÇAK, MEMLEKETİ YOZGAT’TA UĞURLANDI

ŞEHİT TEĞMEN KOÇAK, MEMLEKETİ YOZGAT’TA UĞURLANDI
669 Görüntülenme
02 Haziran 2021-17:23

ŞEHİT TEĞMEN KOÇAK, MEMLEKETİ YOZGAT’TA UĞURLANDI

Tatvan ilçesi kırsalında güvenlik güçleriyle eren 11 operasyonu kapsamında PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan 28 yaşındaki Jandarma Teğmen Baki Koçak için ilk tören Bitlis İl Jandarma Komutanlığı önünde düzenlendi. Şehit Koçak’ın Naaşı törenin ardından askeri uçakla Kayseri’ye getirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Vali Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Aziz Adalı, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz ve askeri erkân ile birlikte Şehit Jandarma Teğmen Baki Koçak’ın Türk Bayrağı’na sarılı naaşını 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'nda karşıladı.

Askeri uçaktan indirilen şehidin naaşı, daha sonra toprağa verilmek üzere memleketi Yozgat’ın Sarıkaya ilçesine uğurlandı.29 yaşındaki evli şehit Koçak’ın ailesine ve yakınlarına baş sağlığı dileyen Başkan Büyükkılıç, “Bitlis Tatvan’da şehadete eren Jandarma Teğmen Baki Koçak’ın naaşını karşılayarak Yozgat Sarıkaya’ya uğurladık. Şehidimize Allah’tan rahmet, Koçak ailesine ve milletimize baş sağlığı diliyorum” dedi.

Karayolu ile Sarıkaya ilçesine getirilen şehit Koçak için Barbaros İlkokulu bahçesinde tören düzenlendi.

Törene katılan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, şehidin babası Şevket Koçak ve yakınlarına taziyede bulundu. Şehidin özgeçmişi okunduktan sonra İl Müftüsü Ali Gülden tarafından cenaze namazı kıldırıldı.

Helallik alınan şehidin naaşı cenaze aracına konurken, baba Şevket Koçak, "Vatan sağ olsun" dedi. İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy da "Şehitlerin kanı yerde kalmayacak." ifadesini kullandı.

Şehit Koçak'ın naaşı, Söylemez köyü mezarlığına defnedildi.

Törene şehidin yakınları, Yozgat Valisi Ziya Polat, Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer ve İbrahim Ethem Sedef, Jandarma Genel Komutanlığı Personel Daire Başkanı Tümgeneral İsmail Balıbek, Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, askeri personel ve çok sayıda vatandaş katıldı. -GA-(HABER MERKEZİ) 

 

 

 

 

0 Yorum:
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Copyright © 2024 Prasoft